CHP İnegöl İlçe teşkilatı olağan genel kurul toplantısı  gerçekleştirildi. Olaylı kongre de başkanlığa Halil Büyükışıklar getirildi.

CHP İnegöl Eski Başkanı Turhan Neşe´nin 1 Haziran´daki Genel seçimlerde milletvekili aday adayı olması nedeniyle görevden ayrılmasının ardından Başkanlığa getirilen Engin Başar´ında bu genel kongre de görevi sona erdi. Engin Başar´ın aday olmadığı tek listeli seçimler de Başkanlığa Halil Büyükışıklar getirildi.

KONGRE İKİ SAAT GEÇ BAŞLADI

Saat 11.00´de İmren Izgara´da yapılması hedeflenen kongre, yeterli çoğunluğun sağlanaması nedeniyle ikinci oturuma bırakıldı. Kongre saat 13.00´de başladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardında oylama ile Divan Başkanlığına Musa Cankat getirildi. Musa Cankat nezaretinde yapılan kongrenin açılış konuşmasını yapan Bursa CHP İl Sekreteri Yasemin Tosun, “Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Bir yandan sınırımızda devam eden sıkıntılar, bir yandan ülkemizde meydana gelen terör olayları tüm ulusu derinden yaralıyor ve kaygı duymasına neden oluyor. Daha dün Diyarbakır Baro Başkanı silahlar dursun, barış olsun diye demeç verirken, arkasından vurularak öldürülmesi, aynı zamanda iki polisimizin şehit olması, tüm yüreklerde çok büyük bir acı yaşatmıştır. Bütün bunlar olurken sadece yazdıkları yazı nedeni ile tutuklanan gazeteciler, onlarda umutsuzluğa ve karamsarlığa gömülmemize neden olmuştur. Hukuksuzluğun, sosyal adaletin yok olduğu bu günlerde karamsarlığa düşmek, korku ve endişe duymak lüksümüz yok. Bu süreçte her zamankinden daha çok Cumhuriyet Halk Partisi´ne ihtiyacımız var. Bizler CHP´liler olarak enerjimizi, iç çekişmelerle değil, birlikte ve beraberlikle bütün sorunların üzerinden gelmek için harcamak mecburiyetindeyiz. Ben İnegöl´ün uzun zamandan beri siyaset olarak aktif görev yaptığım için gözlemliyorum. İnegöl´deki çok değerli ilçe yöneticileri, çok değerli kadın kollarının ne büyük fedakârlıklarla çalıştığını, kapı kapı dolaştıklarını, emeklerini yüreklerini buraya yakinen biliyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Yüreklerine sağlık, ellerine sağlık diyorum. Yeni seçilecek yönetim kuruluna da başarılar diliyorum. Yolları açık olsun, tüm CHP´lilerin tüm insanlığın önü açık olması dileği ile saygılar sunuyorum” dedi.

Editör: Süper Kanal TV