Alanyurt bölgesinde Yeni Mahallede yapılması planlanan Zübeyde-İbrahim Sülek Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu için ilk imzalar atıldı. Yer tahsisi İnegöl Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve yapımı hayırsever Sülek ailesi tarafından karşılanacak olan merkezin yapım protokolü, bugün 14.00’da düzenlenen törenle İnegöl Belediye Başkanlığında imzalandı. Protokol imza törenine; Belediye Başkanı Alper Taban, hayırseverler; Salih, Kenan ve Sinan Sülek, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Efrail Atıcı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Enver Ünal, Yeni Mahalle Muhtarı Balabey Gürler katıldı.

İmzalar atılmadan önce protokole ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün şehrimizde hayırseverlerimiz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve kurumumuz adına güzel bir işe imza attığımızı düşünüyorum. Sağlık hizmetleri şehrimizde ve ülkemizde her geçen gün memnuniyetle karşılanan, insanlarımızın hizmet aldığı ve beraberinde hizmetten memnun olduğu, hayır dua ettiği bir alan olduğunu düşünüyorum. Şehrimizdeki ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak, devlet millet dayanışmasıyla bu hizmetlerin hem kalitesini arttırıyoruz hem de eksikleri gidermiş oluyoruz. Bugün de Alanyurt bölgesinde nüfus yoğunluğunun olduğunu ön görecek olursak oradaki ihtiyacı karşılamak üzere bizlerin İnegöl Belediyesi olarak yer tahsisini gerçekleştirdiğimiz, İl Sağlık Müdürlüğümüzün işin sevk ve idaresini gerçekleştirdiği ve hayırsever Sülek ailesinin de yapımını üstlendiği bir projenin protokolünü imzalıyoruz. Burada önemli olan, bu işi hayata geçirecek hayırseverlerimiz. Sülek ailesi bugüne kadar İnegöl’e hep hizmet etmiş, üretmiş, değer katmış bir ailemiz. Hayırlı hizmetlerin devamını her zaman beklediğimizi de ifade etmek istiyorum. Şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Bunlar diğer insanlar için de örnek teşkil ediyor. Orhaniye Mahallesinde 2168 m2’lik bir alanda zemin artı birinci kat şeklinde, 6 hekimin içerisinde görev yapabileceği Aile Sağlık Merkezi ve beraberinde 112 acil servis istasyonu hayata geçmiş olacak. Yapılan hizmetin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sülek ailesi adına konuşan hayırsever Salih Sülek ise “Böyle bir sağlık merkezinin yapılması için teklif geldi. Biz de babamızın adını değerlendirmeye karar verdik. İnşallah devamını da getiririz. Bu sene bununla başlayalım, ileriki yıllarda nasip olursa başka projeler de yaparız. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Efrail Atıcı da sağlık hizmetlerinin çok farklı ve hayırlı hizmetler olduğuna dikkat çekerek; “İnsanın en yakınında olması sağlık hizmetlerinin bu özelliğini de arttırıyor. Bu anlamda Aile Sağlığı Merkezi ve 112 istasyonu birinci basamak hizmetler kapsamında nitelendirdiğimiz, insanımıza en yakın, evinin yanında, mahallemize hizmet veren nitelikteki yerler. İnegöl’deki vatandaşlarımıza yakışır bir Aile Sağlığı Merkezi ve 112 istasyonunun yapımını üstlenen hayırsever ailemize ben de çok teşekkür ediyorum. Çok hayırlı bir hizmete imza atıyorlar. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Mahallelerine kazandırılacak olan Aile Sağlığı Merkezi ve 112 istasyonu için katkısı olanlara teşekkür eden Yeni Mahalle Muhtarı Balabey Gürler de “Büyük ve nüfus olarak yoğun bir mahallemiz var. 50 bin nüfusa artık bir sağlık merkezi şarttı. Biz de muhtarlık olarak bir süredir bununla ilgili girişimlerde bulunduk. Belediyemizin yer tahsisi ve hayırsever Sülek ailemizin yapımı üstlenmesiyle de yapım aşamasına ulaştık. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İnegöl Zübeyde-İbrahim Sülek Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonunun yapım protokolü Belediye Başkanı Alper Taban, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Efrail Atıcı ve hayırsever işadamı Salih Sülek tarafından imza altına alındı. Yapım çalışmasının kısa bir süre içerisinde başlaması planlanıyor.