Her yaştan bireye hizmet düsturuyla hareket eden İnegöl Belediyesi, okulların kapanmasının ardından 25 Haziran tarihi itibariyle yaz spor okullarının ilk döneminin startını vermişti. Bu yıl rekor başvuru sonucu 9 farklı branşta 625 sporcu ile başlayan yaz spor okullarında ilk dönem Cuma günü sona erdi. Kursun son gününde sporcular için sertifika töreni düzenlendi.

Belediye Spor Salonunda düzenlenen törene; Belediye Başkanı Alper Taban ile AK Partili meclis üyeleri ve yöneticiler katılırken, yaz spor okullarına katılan sporcular ve ailelerinin de törene ilgisi yoğun oldu. Sertifika töreni öncesi farklı branşlarda eğitim alan minikler, hünerlerini sergilemeyi de ihmal etmedi.

Törende salondaki vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi olarak pek çok etkinliğe, pek çok hizmete talip olduklarını söyledi. Her alanda vatandaşların faydasına olacak çalışmalara imza atıldığını dile getiren Taban, “Hizmet üretmeye çalışıyoruz alt yapı anlamında, üst yapı anlamında. Şuanda şehrimizde uluslararası düzeyde gerçekleşen bir kültür sanat festivalimiz var. Şehrimizi tanıtabilmek adına, şehrimizin aktivitelerini, güzelliklerini, bu şehirde bulunan veya dışarıda yaşayan her kim varsa bunları tanıtmaya çalışıyoruz. Bir yandan da şehrimizde yaşayan gencinden yaşlısına, öğrencisine, her kesimden insanına bir şeyler katabilir miyiz çabasıyla, gayesiyle değerlendirmeler yapıyoruz. İşte burada da öğrencilerimizin özellikle okul sonrasında yaz aylarını daha dolu dolu geçirebilmeleri ve bu işten de istifade edebilmeleri adına bazı kurslar gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz yaz spor okullarımıza çok yoğun bir katılım gösterdiler. Ben öncelikle siz değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Geçmiş kurslara nazaran çok ciddi fark var. 625 kişi başvurmuş sadece bu dönem için. Geçtiğimiz yıl 2 dönemde toplamda 410 başvuru vardı. İlgi alakanız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

EVLATLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ
“Bu çocuklar bizim evlatlarımız” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Taban, “Sahip çıkmak zorundayız. Onların kişisel gelişimlerine, mesleki gelişimlerine kadar ne fayda sağlayabiliriz diye hep beraber çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi farklı farklı branşlardan olmak üzere 25 Haziran tarihiyle birlikte yaz spor okulumuzu başlatmıştık. Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Yüzme, Cimnastik, H.İ.S. (Herkes İçin Spor) ile yine DOSTUM bünyesinde yoğun bir rağbet gören Oryantiring, Okçuluk, Dağcılık Sportif Tırmanışı branşları ile çocuklarımızın tatillerini dolu dolu geçirmelerini sağlıyoruz. Öğrencilerimiz de sağ olsunlar üstün gayret göstererek sertifika almaya hak kazandılar. İnşallah ben onların gelecekte çok daha başarılı olmalarını canı gönülden diliyorum. İnşallah evlatlarımız sizlerin de bizlerin de göz aydını olur” ifadelerinde bulundu.

Konuşma sonrası Belediye Başkanı Alper Taban başta olmak üzere törene katılan protokol üyeleri küçük sporculara sertifikalarını takdim etti. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.