Oğlunun işitme cihazının bozulduğunu ifade eden Anne Türkan Bozkurt, 10 bin lira değerinde olan işitme cihazını sosyal güvencesi olamaması nedeniyle alacak durumunun olmadığını belirterek hayırseverlerden destek beklediğini söyledi.

Mesudiye ilk ve ortaokulundaki özel 8. alt sınıf işitme ve zihinsel engelli öğrencisi, 5 yıldan bu yana kullandığı işitme cihazlarının bozulmasından dolayı 3 aydan beridir, duymuyor. 

Duymadığı için eğitimi aksayan 43 yaşındaki anne Türkan Bozkurt’un iki çocuğundan biri olan Emre Bozkurt, hayırsever yardımı ile alınacak işitme cihazlarını dört gözle bekliyor.

Süleymaniye mahallesi Meydan sokaktaki ikametlerinde evden dışarı çıkmak dahi istemeyen öğrenci, 3 aydan beri annesinin sesine hasret kaldı.

7 YAŞINA KADAR DUYMADI
Evladının işitme engelli olduğunu 3.5 yaşında yapılan test sonucunda öğrendiklerini, oğluna 7 yaşına kadar işitme cihazı alamadıklarını ifade eden çaresiz anne Türkan Bozkurt, şunları söyledi

 “Sosyal güvencemiz yok. O nedenle bir hayırsever tarafından alınan işitme cihazını takmamızla, oğlum ilk kez 7 yaşında duymaya başladı. Sonrasında yine tetkikler yapıldı. Tetkikler sonucunda yüzde 50 oranın zihinsel engelli olduğu ortaya çıktı.” Dedi.
PAHALI CİHAZ
En son 5 sene önce alınan cihazların da bozulduğunu aktaran anne Bozkurt “Oğlum cihazların bozulmasıyla 3 aydan beridir duymuyor diye konuştu

 Bizimde imkanımız olmadığı için cihazları alamıyoruz. 10 bin lira değerinde olan iki cihazı alacak durumumuz yok. Eğer cihazlar alınırsa oğlum azda olsa konuşabilecek. Bu durumda engel durumu da geriye doğru gidiyor. Hayırseverlerden ve yetkililerden destek bekliyoruz” dedi.
Yardım etmek isteyenler anne Türkan Bozkurt’un 0537 341 45 35 nolu telefondan ulaşabilirler.
Editör: Süper Kanal TV