Korona Virüsüne karşı tedbirler sürüyor. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu tavsiyesiyle artık restoranlar ve lokantalarda masa arasındaki mesafenin en az bir metre olması uyarısına karşı esnafta harekete geçti. Yapılan yeni düzenlemelerle daha önce yatay olan masalar şimdi dikey olarak değişti üstelik sadece bu masalarda iki kişi oturuyor. Durum böyle olunca esnafın işlerinde düşüşler yaşandı ancak esnaf buna rağmen alınan kararların doğru olduğunu insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu söylediler.
  Benzer uygulamalar İnegöl'de başladı. Bir çok lokanta gereken tedbirlerini almaya başladı. İnegöl'de Lokanta işletmeciliği yapan İsmail Hacılar konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. Allah ülkemize sağlıklı günler nasip etsin. Bize ne denildiyse biz hepsine uyacağız. Gerekirse  kapatın derlerse kapatacağız. Elimizden ne geliyorsa yardımcı olmaya çalışacağız. Vatandaşımız çok duyarlı hiç kimseden şikayet almadık. Hatta herkes memnun, daha güveli yemeğe gelmeye başladık dediler. 4 kişi oturdukları zaman gelmeyen kişiler vardı şimdi tersine döndü gelmeyi tercih ediyorlar.  Bu geçiş zamanı olabilir, bir şekilde devletimizle el ele verip telafi ederiz. Bunlar olabilir. Biz bunlara hazırlıklıyız. Allah daha güzel günler nasip eder inşallah.


  Gelen Müşterilerden Hasan Özdemir ise şunları söyledi. Devlet önemli tedbirler alıyor esnafta tabi bu anlamda tedbirler alıyor. Bu uygulama özellikte karşılıklı tek masayı  iki kişi kullanıyor aradaki mesafeyi de korumuş. Bu güzel bu uygulama özellikle esnafın buna uyması da çok önemli. Daha önce iş yerlerinin kapatılması ile ilgili bir karar alındı,buna da esnaf uydu, bazı yerlerde sıkıntı var ama bakıyoruz buralarda özellikle lokantalar  aradaki mesafeyi korumak adına tedbirler almış.  Gerçi şu da var müşteri sayısı da azalacak ama her türlü tedbiri hem esnaf yapıyor hem devlet yapıyor mutlaka devlette esansın bu fedakarlığını göz önünde bulundurur diye düşünüyorum. Temas aradaki mesafe eski alışkanlıkların tokalaşmaların sarılmaların kalktığı, az önce bir cenaze namazı kıldık orada da yine safların mesafesini koruduk. Herkes kendince tedbir alıyor. En önemli tedbir tabi devletin aldığı önlemler bu çok önemli. Önümüzdeki günlerde de bu önlemlerin önemi ortaya çıkacak.

Bir başka vatandaş Hüseyin Aydın ise Bugün yemek için lokantaya geldik. Güzel bir uygulama masaları yan yana değilde karşılıklı ikişer kişilik yapmışlar bu bilinç bizi virüsten kurtaracaksa bu bilinç kurtaracak.

Editör: Süper Kanal TV