Betül 10 yaşında ortaokul öğrencisi evde boş zamanlarında haber izliyor. İzlediği haberleri kendi sunumuyla kamera karşısına geçerek sunmaya başladı. Yaptığı sunumları sosyal medya hesabında paylaşması büyük beğeni topladı. Son olarak İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'la ilgili yaptığı haber dikkatleri üzerine çekti. Sosyal medya'dan denk gelen başkan taban kendi hesabından paylaşarak küçük kızı tebrik etti. Taban Betül Ekren'i makamına ağırlayarak kendisine hediye verdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Alper Taban şunları söyledi. Evet hepinize hayırlı günler diyorum, bugün Betül tekrar öğrencimizi burada ağırlıyoruz,kendisi bizlere çekmiş olduğu göndermiş olduğu videoyu sosyal medya üzerinden bizlere ulaştırdı. tabii bizim de gerçekten çok dikkatimizi çekti çünkü 5 sınıf öğrencisi ve gerçekten profesyonel bir sunucu edasıyla spiker edasıyla haberlerine kurgulamış ve bu haberlerini sosyal medya üzerinde paylaşıyor bizde bu yeteneği bu kabiliyeti gördüğümüzde buna kayıtsız kalmak istemedik, kendisini davet ettik, sizlerin de burada işte gördüğü şekliyle minik sunumlar yapmasını da burada rica ettik maşallah kendisini güzel yetiştirmiş güzel efendi bu konuda ilerliyor, mesafe alıyor, gelecekte de zaten bu mesleği yapmak istediğini ifade ediyor, biz de tabi  özellikle de yaş gruplarına kendi akranlarına öğrencilerimize örnek olabilsin düşüncesiyle kendisini burada onure etmek istedik. kendisine küçük birer kitap ve satranç hediyesin de bulunduk. biz evlatlarımızın her zaman iyi yetişmesini ve güzel yerlerde güzel mesleklerinde hayatlarının devam etmesini istiyoruz ülkesine, vatanına, milletine faydalı olmasını istiyoruz tabii bu arada bu salgın vesilesiyle Betül kızımızın da vermiş olduğu mesaj bende son olarak ifade edeyim sağlığımız için saatimiz için diğer vatandaşlarımızın da sağlığı için evde kalmaya özen gösterelim ve bu süreci inşallah el birliğiyle ortadan kaldıracak bir sürece girmiş olur. herkese sağlık sıhhat diliyorum Betül kızımıza da ailesine de hepsine çok teşekkür ediyorum. onlara da başarılar diyorum.

Betül Ekren ise tek hayalinin haber spikerliği olduğunu belirterek şunları söyledi.  Ben eskiden zaten sürekli haber muhabirlerini izlediğim için ve sürekli evde babam ve annem sürekli haber izliyorlardı ben de bir kere denemek istedim, taktik yapmak istedim, sonra olunca da herkes çok beğendi. Bunun üzerine böyle bir fikire dönüştürdük ondan sonra da sosyal medyada paylaştık ve herkes de çok beğendi. Onlar'ın da beğenmesine de çok teşekkür ediyoruz ve evinde kalmalarını tavsiye ediyoruz, herkesin sağlığı için.  Evet, ilerideki en büyük hedefim spiker olmak büyük bir kanalda spiker olmak inşallah . Sürekli haber  izliyorum bu yüzden kendi kendimde gördüğüm hataları da düzeltmeye çalışıyorum.

Editör: Süper Kanal TV