Mhp İnegöl İlçe Başkan vekili Av.İrfan Bayram,Ak Parti ilçe başkanlığı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için yardımları götüren tırlar ile Ak Parti Bursa il Başkanlığının Diyarbakirdaki terör mağdurlarına toplanan yardımları taşıyan turların ayni tırlar olduğunu iddia ederek ''Yardımlar Bayır bucağa mı yoksa Diyarbakıra mı gitti'' diye sordu.

Başkan vekili Bayram yazılı açıklamasında;

''İnegöl kamuoyunun hatırlayacağı üzere 15 Şubat 2016 günü Akp İnegöl ilçe teşkilatının Suriye’de yaşayan Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilmek üzere hazırladıklarını iddia ettikleri 2 adet yardım tırının yola çıktığı şeklinde haberler basında yer almıştı. Hatta bu yardım tırlarının üzerine şanlı Ay - Yıldızlı bayrağımız ve ‘AK PARTİ İNEGÖL İLÇE BAŞKANLIĞI BURSA’DAN BAYIRBUCAK’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ’ yazılı pankart asılıp dualar eşliğinde basına poz verilmişti. 
Ancak 18 Şubat 2016 günü yerel ve ulusal basında akp Bursa teşkilatının ‘AŞIMI PAYLAŞIYORUM’ kampanyası ile Diyarbakır'da yaşayan terör mağduru vatandaşlarımız için hazırladığı 12 tırlık yardım konvoyunun Diyarbakır’a uğurlandığı yönünde haberler yer almıştır. 
İşin ilginç tarafı ise Bursa’dan Diyarbakır’a gönderilen tırlardan iki tanesinin İnegöl’den Bayırbucak Türkmenlerine gittiği iddia edilen tırlar olduğu anlaşılmıştır. Ek’te sunduğumuz resimlerden görüleceği üzere akp İnegöl ilçe başkanlığı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplandığı iddia edilen yardımların bulunduğu tırlar ile Diyarbakır’a gönderildiği söylenen tırların aynı olduğunu görmüş bulunmaktayız. (16 BKN 33 plakalı Kırmızı renkli ve 16 KCR 39 plakalı beyaz renkli)
İnegöl’den uğurlanırken üzerinde Ay - Yıldızlı bayrağımız ve ‘AK PARTİ İNEGÖL İLÇE BAŞKANLIĞI BURSA’DAN BAYIRBUCAK’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ’ yazılı pankartlar daha sonra ‘BURSA-DİYARBAKIR YARDIM KAMPANYASI’ yazılı pankartlar ile değiştirilmiş ve söz konusu yardımlar Diyarbakır’a götürülmüştür. Özellikle vurgulamak isteriz ki; Diyarbakır’lı vatandaşlarımız için yardım toplanmasına hiç bir itirazımız yoktur. Olamazda. Ancak; 
Başta Akp’li ilçe başkanı Adem Demirel ve Alinur Aktaş olmak üzere fotoğraf karesinde yer alan bütün yöneticilere cevaplamaları için bir soru yöneltmek isteriz;
Editör: Süper Kanal TV