İnegöl Belediyesi tarafından 2011 yılında başlatılan ve büyük tartışmalara neden olan ana caddeler üzerindeki araç parklarından parkomat sistemi ile ücret alınması uygulaması Bursa Büyükşehir´in şirketi olan BURBAK´a geçti. Geçtiğimiz günlerde ücret tarifesi uyarıcı levhalarını caddelere çakan Burbak dün itibariyle hizmete başladı. Hareket etmek için aracına binen bazı sürücüler, ücret fişlerini görünce kısa süreli şok yaşadılar.
2010 yılı Aralık ayı Belediye Meclisi toplantısında gündeme getirilip, görüşülerek oybirliği ile kabul edildikten sonra 2011 yılı Ocak ayından buyana hizmet veren Parkomat uygulamasının sözleşme gereği sona ermesinin ardından Büyükşehir durumu el attı.

BURBAK´ın kontrolüne geçen Atatürk Bulvarı, Ahmet Akyollu ve Nuri Doğrul Caddesi ile İşletme ve Elektrik sokak üzerinde park ücretlerinin ve saatlerinin yer aldığı uyarı levhalarının da çakılmasının ardından park yapan araçların sürücülerinden ücret alınmaya başlandı.

İLK 10 DAKİKA ÜCRETSİZ

Asılan tabelalarda uygulanacak ücretlendirmelerde belirtildi. Tabelalarda ilk 10 dakika ücretsiz, ilk 30 dakika 3 lira, ilk 1 saat 5 lira, ilk saatten sonraki her saat için 1 TL ücretlendirme olacağı belirtildi.

GÖREVLİLER BAŞLADI

BURBAK parklanma görevlileri bugün itibariyle söz konusu caddeler üzerinde mesaiye başladı.
Editör: Süper Kanal TV