Covid-19'la mücadele devam ederken Türkiye 1  Temmuz'dan itibaren yeni bir normalleşme dönemine geçiyor. Vakaların azaltılmasının önüne geçmek için aşılama işlemleri sürüyor. İnegöl'de 3 Noktada aşı masası kuruldu. Buraya gelen vatandaşlar istediklerinde aşılarını yaptırabiliyor.

Belediye önünde açılan aşı masasını ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban burada yaptığı açıklamada şunları söyledi. Artık 1  Temmuz itibariyle normalleşe dönemi başlıyor. İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Kavak ile İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hayrettin Göçmen’in de hazır bulunduğu standa yapılan ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Alper Taban, “Belediyemizin ön tarafında aşılama faaliyetiyle alakalı standa ziyarette bulunduk. Burada çok kıymetli bir iş yapılıyor. 1 buçuk yıldır hep birlikte pandemi sürecini yaşıyoruz. Bundan dolayı kaybettiğimiz vatandaşlarımız oldu, sağlık problemlerini ciddi safhada yaşayan vatandaşlarımız oldu, ekonomik anlamda etkilendiğimiz süreçler yaşadık, yeri geldi sokağa çıkamadığımız günler yaşadık. Normalleşme süreciyle beraber tüm bu saydığımız konularda normal hayata dönmek için mücadele veriliyor. Ama bunun temel unsurlarından bir tanesi önleyici faaliyet anlamında aşılama çalışmaları. İlçemizde de Sağlık Müdürlüğümüz koordinesinde tüm sağlık birimleri, hastanelerimiz, çalışanlarımız her biri ayrı ayrı gayret içerisinde. Bugün artık hastaneden randevu alıp gidip aşı yaptırmanın ötesinde sahada vatandaşın ayağına verilen bir hizmete doğru iş evrilmiş oldu. Toplu alanlarda İlçe Sağlık Müdürlüğümüz kurmuş olduğu stantlarda aşılama faaliyetlerini yerine getiriyorlar. Vatandaşlarımız belediyemizin önüne gelerek burada hiç hastaneye gitmeye gerek kalmadan burada oluşturulmuş hijyenik şartlarda aşılamalarını gerçekleştirebilirler. Ben çok teşekkür ediyorum bu hizmet için. Bu bir ayağa hizmettir. Bu manada tüm vatandaşlarımıza çağrımız olsun. Aşılama faaliyetlerini herkesin sonlandırması gerektiğinin faydalı olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kavak bir açıklama yaptı. Vatandaşların aşıya daha kolay ulaşmaları için 3 nokta'da aşı masası kurularak burada aşılama işlemlerini gerçekleştiriyoruz.  Amacımız tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi olarak alınan bu salgından tüm toplumumuzu kurtarıp bir an önce normal hayata geçmenin çarelerini arıyoruz. Aşı bunların içerisinde en güçlü seçenek mutlaka aşılarımızı olmalıyız hızlı bir şekilde randevüsüne alan aileye hekimlikleri nde hastanelerde mutlaka ağaçların olsunlar. Nasıl olsa daha erken diyerek hareket etmesinler açlarına olsunlar. Koruyucu şemsiye ne kadar güçlü olursa yağmurdan doludanO kadar çabuk kurtuluruz o kadar rahat korunuruz.

Son olarak konuşan  İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin göçmen ise şunları söyledi. Pandemidan kurtuluşun tek yolu kitlesel aşılama bunuda çok kısa süre içerisinde yapmamız gerekiyor bu bir zincir zincirin her bir halkası ne kadar güçlü olursa zincir o kadar güçlü oluyor. Bu açıdan toplumun her bir bireyi başlandığı zaman bu Pandemiyi ortadan kaldırabiliriz 2020 yılı oldukça zor geçti tıbbi açıdan ekonomik açıdan eğer biz 2021 yılının ortadan kaldırıp 2022 yılına tertemiz geçmek istiyorsak bu aşlamayı çok kısa süre içersinde halletmemiz gerekiyor ister hastane olsun ister randevulu ister Randevusuz ister aşılama alanlarına bütün halkımızı aşı olmaya davet ediyoruz.

Editör: Süper Kanal TV