Altın fiyatlarındaki artışı fırsat olarak gören vatandaşlar ellerindeki altını bozdurmak için kuyumculara adeta akın ediyor.inegöl kuyumcular çarşısı en hareketli günlerden birini yaşıyor. Ancak nakit sıkıntı çeken bazı kuyumcu esnafı alım işlemlerini durdurduğu öğrenildi.

Dolar, Euoru, altın tarihi rekolarını yaşıyor. Özellikle dövüzdeki artışlarla birlikte altın fiyatlarındaki artış devam ederken, inegöl'de çeyrek altının fiyatı 400 TL oldu. Düğün sezonuyla birlikte en çok düğün yapacak vatandaşlar altının yükselmesinden etkilenen insanlar oldu. Altı fiyatlarındaki artışı fırsat olarak gören vatandaşlar kuyumculara akın ediyor. Çeyrek altın inegöl'de 385 TL'ye bozduruluyor. inegöl kuyumcular çarşısında altın satışı işleri yapan Ensaflardan Hakan Ateş, fiyatların yükselmesiyle birlikte vatandaşlar yoğun olarak ellerindeki altınları bozdurmak için geliyor. Bunun yanı sıra borçu olan vatandaşlarımızda gelip bir an önce borçlarını kapatmak için mücadele ediyor. Dün gün içerisinde gerçekten çok büyük bir dalgalanmalar oldu fakat bugün biraz düşüş var İranın gün içerisinde yaptığı açıklamada Türkiye'nin yanında olduğu açıklmasınında belki piyasaları biraz rahatlattı ve altında azda olsa bir düşüş söz konusu.Ancak bunun etklisini tabiki Pazartesi günü hep birlikte göreceğiz, şuanda alım ve satım konusunda bir denge var diyebilirim.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN ÇAĞRISINA VATANDŞ UYUYOR

Başkan Erdoğan'ın yastık altındaki dövüz ve altınlarınızı bozduğunun çağrısına inegöl'de destek geldiğini belirten Hakan Ateş, tabiki Başkan Erdoğan'ın bu çağrısını olumlu buluyoruz Ekonomini canlanması için yastık altındaki altınların dövüzlerin mutlaka çıkması şart. Çünkü para olursa insanlar alışveriş yapacaklar yastık altındakilerin bize bence her hangi bir faydası yok. Vatandaş olarak burada devletimizin yanında olmamaz gerekiyor tabi ki tedbirimiz vatandaş olarak almamız lazım diye konuştu.

ALTIN EN KARLI YATIRIM
Altın fiyatlarının bundan sonra çıkıp çıkmayacağı sorusu üzerine konuşan Hakan Ateş bence en karlı yatırım her zaman altın çünkü dövüz bir kağıt parçası her an herşey olabilir onun için altın almak isteyenler her zaman karlı çıkacakları bize soranlara söylüyoruz diye konuştu

KUYUMCULARDA NAKİT SIKINTI VAR
Öte yandan bazı kuyumcu esnafı vatandaşların yoğun şekilde altın bozdurmalarından dolayı nakit sıkıntısı geçtiği öğrenildi. Bundan dolayı bazı esnaf alım işlemlerini durdurdu ve sadece satış yapıyorlar. 

Editör: Süper Kanal TV