Türkiye ve Avrupa´nın en büyük Mobilya AVM olma unvanını taşıyan İnegöl Mobiliyum AVM Türkiye´nin ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen müşterilerin ilgi odağı haline geldi.
İnegöl´de Batıkent rezidansın temel atma törenine katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa´ya dönerken Kaymakam Ali Akça ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile birlikte Mobilya AVM´si Mobiliyum´u ziyaret etti.

Genel Müdür Mustafa Çaltılı ve Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şefik Akyol tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, Mobiliyum esnafını ziyaret ederek, hayırlı işler diledi. Şu an itibariyle 300 milyon dolar olan ihracat hacmini 1 milyar dolara çıkartmayı hedefleyen Mobiliyum´un dünya pazarına girmek için gerekli girişimleri sağladığı bildirildi.

Dünyanın 150´den fazla ülkesine ihraç edilen mobilyası ile İnegöl´ün isminden söz ettirdiğini belirten Vali Karaloğlu, " İnegöl, Türkiye´de mobilya endüstrisinin kalbi ve önemli bir yapıtaşı durumundadır. Bugün ayakları üzerine basan, özgüveni yüksek bir İnegöl var karşımızda. Mobilyaya dair ne varsa, destanını yazan İnegöl bir ilki daha gerçekleştirdi ve Türkiye´nin ilk ve en büyük mobilya AVM´sini açtı. Sektörle ilgilenen konuklarımız; hem mobilya üreticilerini bir araya getiren 225 Bin Metrekareli kapalı alanı bulunan bu merkezde 200 yerli üreticiyle gerekli bağlantılarını ve taleplerini karşılayacak hem de burada konaklama imkanından faydalanacaktır. Mobilyum Alışveriş Merkezimiz; restoranı, kafesi ve oteli ile gerçekten de sektörün ilk göz ağrısıdır" dedi.
Editör: Süper Kanal TV