İnegöl Kocatepe İlkokulu 1-D sınıfı Öğretmeni SıddıkaÇALIŞKAN ve öğrencileri Avrupa’daki okullar arasında işbirliğini sağlayan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da desteklenen eTwinning eğitim portalı faaliyeti olan“GameTwinning Projesi’nin yürütücülüğünü yapmaktadır.

Projede ülkemizin farklı şehirlerinin yanında Azerbaycan, Arnavutluk, Makedonya, Polonya, Portekiz, Sırbistan ve Romanya gibi ülkelerden de ortak okullar bulunmaktadır. Projede öğrencilere 21. Yüzyıl becerilerine uygun oyunlar, farklı konularda stratejik ve eleştirel düşünme, dijital okuryazarlık ve geleneksel oyunlar öğretilmiştir.

Ekim ayında faaliyetlerine başlayan proje kapsamında bugüne kadar eğitimi oyunlaştırma alanında uzman kişiler, eğitimciler, yazarlar, drama liderlerinin katılımı ile eğitimler düzenlenmiştir. Öğrenciler bu eğitimler ile bilgi ve becerilerinigeliştirmişlerdir.

Yeni nesil öğrenme ve öğretme tarzını kazandırmak için yola çıkılan projede Sıddıka ÇALIŞKAN- Kocatepe İlkokulu (Bursa), Zeliha KILAV Gökçebey Atatürk İlkokulu (Zonguldak), Sevcan EŞİYOK Şehit Ülker Uylaş İlkokulu (Antakya), Aysel MOLVALI Gökçebey Atatürk İlkokulu (Zonguldak), Serap ERYİĞİT Şehit Emre Tunca İlkokulu (Ankara), Sevim Yıldız SAĞLAM Şehit Ülker Uylaş İlkokulu (Antakya), Zahide Zarife ÇELTİK Alsancak Melih Özakatİlkokulu (İzmir) ,Pelin Berkil GÜNAY Şehit Mustafa Ozan Gökçe İlkokulu ( Antakya) isimli öğretmenler yer almışlardır.

Öğrencilerin okullarından uzakta kaldığı bir dönemde,  birçok beceri kazanmalarını sağlayan proje ile öğrenciler evlerinden öğrenmiş, hem de ekran karşısında kaliteli zaman geçirmişlerdir.

Editör: Süper Kanal TV