2012 yılında sinyalizasyon sistemi uygulaması yapılarak ölümlü ve yaralamalı kazaların önlenmeye çalışıldığı kavşakta başlayan transit geçiş uygulamasının ardından çevrede oturan vatandaşların karşıdan karşıya geçmelerini kolaylaştıracak üst geçit için kazmalar vuruldu.
1 Aralık 2015 tarihinde Kaymakam Ali Akça, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından İnegöl-Bursa karayolu üzeri Cerrah Kavşağı´ndaki yeni uygulama ile kavşağın kapatılması ve mahalle sakinleri ile bölgedeki sanayicilerin tepki göstermesinin ardından Cerrah Mahallesi sakinleri ile buluşarak, konuya çözüm bulmuştu. Mahalle halkı ile bir araya gelen Kaymakam Ali Akça, kısa vadede bir üst geçidin yapılacağını söylemişti.

 59 KAZA YAŞANMIŞTI

2015 yılı içerisinde 59 kazada 64 kişinin yaralandığı, 4 kişinin de hayatını kaybettiği kavşağa üst geçit yapım çalışmaları başladı.

ÇUKURLAR KAZILDI

Üst geçidin yapılacağı kavşak mevkiinde karayolunun iki tarafına da kaz vurularak, üst geçit çukurları açıldı. Yakın zaman içerisinde üst geçidin monte işlemlerinin yapılacağı bildirildi.

SİNYALİZASYON KALKACAK

Üstgeçidin faaliyete girmesiyle birlikte sinyalizasyon işaretlerinin de kaldırılacağı bildirildi.