Geçtiğimiz aylarda basına yansıyan  Uludağ Üniversitesi İnegöl yerleşkesi yanındaki kız öğrencilerin kullandığı karanlık ve altyapısız yol ile alakalı İnegöl Belediyesi düğmeye bastı. Karanlık ve çamur yolda günlerdir yürüyen kız öğrenciler İnegöl belediyesi ve UEDAŞ işbirliğinde yapılacak çalışmalar sonucunda güvenli bir şekilde KYK yurtlarına ulaşacaklar.
Yol çalışmaları kapsamında İnegöl yerleşkesinin duvar çalışmalarına start verildi. duvar çalışması ile beraber üniversite sokak adı verilen yeni sokağın sınırları duvar çalışmasıyla belirleniyor. Duvar çalışmasının 10 gün içerisinde tamamlanmasının ardından asfalt ve aydınlatma çalışmalarına start verilecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, beraberindeki meclis üyeleri ile birlikte duvar çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Uludağ Üniversitesi İnegöl yerleşkesi burada. Yoğun bir sirkülasyon oluyor. Yerleşkenin hemen arkasına KYK yurdu yapıldı. Orada da kız öğrencilerimiz konaklıyorlar. Kız öğrencileri üniversite sokağı yoğunlukla kullanıyorlar.  Bu sokakta geceleri yürümekte zorluk çektiklerini söylediler. Başkanımız gerekli talimatı verdi ve çalışmalara başladık.” Dedi.

DUVAR YERİ DEĞİŞİYOR

Çalışmalar kapsamında yerleşkenin duvarının yeniden yapılmakta olduğunu aktaran Kansu, “1 metre 20 santim yüksekliğinde 100 metre uzunluğunda yeni bir duvar çalışması yapıyoruz. duvarın maliyeti 85 bin TL.” diye konuştu.

YOL YAPACAĞIZ

Duvar çalışmasının ardından altyapısı olmayan sokak ile alakalı çalışmalara start vereceklerini de duyurarak kız öğrencilere müjde veren Kansu, “Üniversite sokak adı verilen ve kız öğrencilerin yurda gitmek için yoğunlukla kullandığı yol ile alakalı çalışmalar yapacağız. Altyapının yanısıra asfalt ve kaldırım çalışmaları yapacağız.” Şeklinde konuştu.

AYDINLATMA YAPILACAK

Söz konusu yolun aydınlatmasının da sağlanacağına dikkat çeken Kansu, “UEDAŞ İnegöl işletme müdürümüzle de konuyu görüştük. Çalışmaların ardından kız öğrencilerimiz, evlatlarımız daha güvenli bir şekilde bu yolu kullanabilecekler. Yapılan çalışmalar öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun. Eğitim kurumlarına yönelik hizmetlerimiz devam edecek. 10 gün içerisinde duvar çalışması tamamlanacak. Hemen ardından sıcak asfalt yapacağız.” İfadelerini kullandı.  
Editör: Süper Kanal TV