Süleymaniye Mahallesi Bilgi ve Kültür Evi bünyesinde faaliyet gösteren Uludağ Gençlik ve Spor Kulübü yaz etkinlikleri çerçevesinde mahallenin çocuklarına halı sahada futbol ve olimpik yüzme havuzunda bir takım etkinlikler yapılmaktadırlar. Konu hakkında bilgi veren kulüp başkanı Ahmet Taştan;
Uludağ Gençlik ve Spor Kulübü olarak, mahallenin çocuklarına hizmet vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bilgi Kültür Evi ile birlikte hayırlı işlere imza atıyoruz. Çocukların sokaktan kurtarıp vakitlerini değerlendirmelerini istiyoruz. Bize bu imkânı veren yetkililere teşekkür ederiz. 
Bahçemize bir masa tenisi koyduk, badminton sahası hazırladık, santran takımlarımız, langırt masamız, halı saha gibi faaliyet alanlarımız var. Bunların yanında dini bilgiler de vermeye çalışıyoruz. Velilerimiz talepleri doğrultusunda özellikler bu yazın 45 kadar öğrencimize Kur’an-ı Kerim elif-ba’sından tecvit dersinde, Siyer dersinden, Değerler eğitimine, kadar değişik alanlarda milli ve manevi değerleri üç eğitmenimizle birlikte vermeye çalıyoruz. 
Haftada bir havuz programı ve halı saha futbol çalışmamız oluyor. Piknik ve geziler düzenleyip gençlerimiz eğlenirken öğreniyorlar. Özellikle öğrencilerimize ve onları buraya gönderen velilerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca onlara eğitim veren Nuri Demirtaş, Cafer Gezer ve Mustafa Öğcem’e teşekkür ederiz.