İYİ Parti İnegöl ilçe başkan yardımcısı Halil İbrahim Gül ve  İlçe sekreteri Siynejan Ünlü tarafından yapılan ortak açıklamada İnegöl Belediyesi halk için belediyecilik yapmıyor, ticari bir işletme gibi çalışıyor. İnegöl Belediyesi  toplu taşımada bugünden geçerli olacak şekilde %15 zam yapmıştır.   Zamla birlikte, 2018` in aynı döneminde 2.40 olan tam 2.75,  1.50 olan öğrenci tarifesi 1.65 TL olmuştur. Anlaşılan yapılan bu zamlarla İlçe Belediyesi,
öğrencinin, emeklinin, dar gelirlinin kısaca asgari ücretle çalışan halkımızın cebinden bütçe çıkartıyor. 

ULAŞIM ZAMLARI DAR GELİRLİ HALKIMIZI VURUYOR!

Gül, İlçe Belediyesi`nin bir yandan ücretsiz ve indirimli kart uygulaması ile sözde toplu taşımı özendirirken, diğer yandan da uyguladığı yüksek fiyat politikası ile halkı adeta toplu taşımdan uzaklaştırdığını belirten Gül, "Yapılan zamlardan sonra, bir ailenin (iki kişi çalışan) aylık ulaşım maliyeti yaklaşık aylık abonman üzerinden ortalama 350 TL`yi buluyor. Bu durum, asgari ücretle geçinen bir ailenin gelirinin %20`sinden fazlasını ulaşım masrafına ayırması anlamına geliyor. Ulaşım maliyetleri, halkımızı daha çok yoksullaştırıyor ve adeta evinden çıkamaz hale getiriyor" dedi.
İlçe Belediyesi, ulaşım fiyatlandırmasında en pahalı ilçeler ve bazı iller arasında İnegöl'ü bu listenin liderliğine taşımakta kararlı göründüğünü söyleyen Ünlü,  "‘Marka şehir` sözünü dilinden düşürmeyen İnegöl İlçe Belediyesi her yağışta göle dönen yollarıyla, ulaşım karmaşası ve yetersiz altyapısıyla İnegöl`ün içler acısı halini düzeltmek yerine, yandaşa rant yaratmaya yönelik makyaj çalışmalarıyla yalnızca kentin vitrinini düzenlemeye çalışıyor, yani makyaj belediyeciliği yapıyor. Bunu yaparken de kaynak sıkıntısı çektiği her alanda gözünü emekçi halkımızın cebine dikiyor" ifadelerini kullandı.

PLANSIZ VE HESAPSIZ HARCAMALARIN FATURASI HALKIN SIRTINA YÜKLENEMEZ!

Halkın en ucuz ve yoğun şekilde yararlanmasını sağlamak üzere ulaşıma sürekli zam yapmak yerine, maliyet azaltıcı çalışmalara öncelik verilmesi gerekmektedir. 

ULAŞIM EN TEMEL İNSAN HAKKIDIR!

İnegöl Belediyesi bu hali ile halk için belediyecilik yapmıyor, ‘şirket belediyeciliği‘ anlayışı ile hareket ediyor, adeta ticari bir işletme gibi çalışıyor. Halkın parasıyla halka zulmeden bu anlayış kabul edilemez.  

En temel insan hakkı olan toplu ulaşım, yapılan sürekli zamlarla emekçi halkımızın canını acıtır hale geldi. Halkın parası ile alınan araçlar, yapılan zamlarla halkımız tarafından kullanılamaz hale getiriliyor. Oysa toplu ulaşım, çağdaş normlarda, kaliteli, ucuz ve erişilebilir olmalıdır. 

Plansız ve hesapsız şekilde yapılan harcamaların faturası halka yüklenmemeli, ulaşıma yapılan zamlar derhal geri çekilmelidir."