Server Gençlik Derneği tarafından düzenlenen ve İnegöl’de Çevre Ve Kültür Derneğinin organizasyonuyla gerçekleştirilen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, bu yıl 7’nci kez düzenlendi. Yarışmanın sonlanmasını ardından, ilk, orta ve lise kategorilerinde dereceye giren öğrenciler, Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Ödül sponsorluğunu İnegöl Belediyesi’nin yaptığı yarışmanın ödül törenine Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit’te katıldı. Türkiye genelinde İlkokul, Ortaokul, Lise ve Arapça kategorisi toplamında 529 bin 298 öğrencinin yarıştığı yarışmada dereceye giren adaylara iki kişilik umre seyahati ile para ve 7 adet gram altın hediye edildi. İnegöl ilçesinde ise birinciler yarım altın, ikinci ve üçüncüler çeyrek altın ile ödüllendirildi. En çok katılım sağlayan okul ödülünü ise Nuri Pakdil İHO aldı.

Bu seneki konusu “Güzel Ahlâk” olan yarışmanın ödül töreni, Hafız İbrahim Pekdemir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Ufka Yolculuk İnegöl koordinatörü ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Aktaş bir konuşma yaptı. Aktaş, “Ufka Yolculuk bir yarışmadan da öte değerlerimizi öğrendiğimiz, bu değerlerimizi hayatımıza tatbik ederek yolculuğumuzun yönünü cennete çevirdiğimiz ve bunu yüz binlerce dost ile birlikte yaptığımız çok değerli bir yolculuktur. Yarışmaya destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmanın ardından ödül sahiplerine ödülleri takdim edildi. İnegöl Belediye Başkanı Eşref Yiğit’te ödül takdimi sırasında yaptığı konuşmada dereceye giren öğrencileri tebrik ederek yarışmayı düzenleyenlere de bu anlamlı program için teşekkür etti. Program sonunda törene katılanlar arasında yapılan çekiliş ile misafirlere hediyeler takdim edildi.