İnegölspor altyapı takımalrı geçtiğimiz sezon Akademi liginde mücadele ediyordu. Bu yıl Bursa grubunda altyapı gruplarında mücadele eden İnegölspor U-14 takımından sonra, U-19 takımı ile de şampiyon olarak Türkiye şampiyonasına katılacak. U-19 takımı çıktığı 14 maçın 13 ünü kazandı, bir maçıda beraberlikle bitirerek grubunu nağmalüp lider bitirdi. Play-off maçalrında ise 4 galibiyet bir beraberlikle tamamlayarak Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Kulüp Antrenörü Osman Çokkır, “şampiyonlukta emeği geçen yöneticilerimizi teknik kadromuzu ve özellikle fedakar sporcularımızı kutluyorum. Bizden önceki emeği geçen antrenör arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz Türkiye şampiyonasında başarılı olmak” dedi.

İnegölspor altyapı koordinatörü Köksal Demiral, “U14 takımından sonra, u19 takımımız ile de inegölümüzü Türkiye şampiyonasında temsil etmeye hak kazandık. Bizden önceki hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. U19 takımımız 6 grubun şampiyonu ile play-off grubunda yeniden şampiyonluk için mücadele etti. Klasman grubunda olduğu gibi, play-off grubunuda nağmalüp lider bitirdik. Bu takım geçtiğimiz yıl daha zor bir lig olan akademi liginde mücadele ettiler. Oyuncularımıza her zaman şunu söyledik;hangi grupta oynarsanız oynayın, çok çalışırsanız başarı gelir dedik. Onlarda takımları küçümsemeden çok çalıştılar ve başarılı oldular, oyuncularımızı tebrik ediyorum. U19 kaliteli oyunculardan oluşmaktadır. Gözler bu oyuncularımızın üstünde. Çocukların hedefleri var bizde bu hedefleri doğrultusunda kendilerine her türlü desteğimizi veriyoruz. Son maçımıza gelen İnegölspor A takım antrenörü Murat Yoldaş hocamıza teşekkür ediyorum. Hocamız fırsat buldukça altyapı maçalrımızı izlemeye geliyor. U19 birkaç oyuncuyu özellikle takip ettiğini söyledi. Göze batan oyuncuları A takıma labileceğini söyledi. Bunlar oyuncularımızı, kulübümüzü motive eden olaylar, inşallah bundan sonra hem kulübümüzün adını, hem oyuncularımızın performansını yükselterek yolumuza devam edeceğiz. Türkiye şampiyonasında da başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Editör: Süper Kanal TV