10 Aralık 2016 tarihinde Akhisar mahallesinde meydana gelen olayda  silahlı saldırıya yardım ve yataklık iddiasıyla bir kişi daha tutuklandı. Böylelikle tutuklama sayısı 6'a yükseldi

7 Aralık 2016 tarihinde Akhisar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinde iki grup arasında kavga çıktımıştı. Kavga sırasında bir kişi darp sonucu yaralanmıştı. Bu olayın ardıdan emniyet ekipleri böylede geniş güvenlik önlemleri almıştı. Tarihler 10 aralık 2016 gösterinde akşam saatlerinde Atatürk caddesi üzerinde faaliyet gösteren kuaföre, araçlar gelen şahıslar tarafından silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırı sonucunda kuaför 23 yaşındaki ütfü Halioğlu ile 43 yaşındaki Vahid Recepov Yaralanmıştı.
Silahlı saldırı sonrası 2 grup arasında gerginlik meydana gelmesi üzerine İnegöl Emniyet Müdürlüğünde görevli tüm personel göreve çağrılmış ayrıca  Bursa´dan Çevik Kuvvet ekibi ve TOMA aracı destek olarak gelmişti. Ekipler iki mahalle arasındaki noktada tampon bölge oluşturulmuştu.


Emniyet ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrası silahlı saldırıya karıştığı tespit edilen  21 yaşındaki S.K., 19 yaşındaki A.K., 20 yaşındaki H.K. ve 23 yaşındaki G.A. ve H.K çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı.



Silahlı saldırıya yardım ve yataklık ettiği iddiası ile gözaltına alınan K.M ise  çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gerçekleşen saldırı sonrası tutuklanan sayısı 6’ya yükseldi.