Yurt dışı programı dolayısıyla fuarın açılışına katılamayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Cumartesi günü MODEF EXPO Fuarını ziyaret etti.

Beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte stantları gezen Çavuşoğlu, mobilyacı esnafına kolaylıklar diledi.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına konuşan Çavuşoğlu, İnegöl mobilyasından övgü dolu sözlerle bahsederek, “Mobilya Fuarımızın bu yıl 38’ncisi düzenleniyor. Bu vesileyle buradaki arkadaşlarımıza, mobilya sektörünün çalışanlarına, sanayicimize ve mobilyacılarımıza hem iyi dileklerimi iletmek hayırlı işler temennisinde bulunmak hem de fuar vesilesiyle genel durumla alakalı istişare etmek için geldim.”

“İnegöl sadece mobilya üretimiyle değil mobilyanın teşhiri, ambalajı ve tanıtımıyla da çok önemli mesafe kat etti. Adeta Türkiye’nin mobilya sektörünü tüm dünyaya tanıtan bir imaj oluştu İnegöl’de. Sektördeki arkadaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Yapılan her üretim aynı zamanda bir istihdamdır. Yapılan her ihracat ülkemiz için kaynaktır. Bunun için yaptıkları bu üretim, faaliyet, fuar ve ihracatlarının ülke menfaatleri açısından çok önemli.”

“Geçtiğimiz hafta sonu Ertuğrulgazi Mobilyacılar Caddesi olarak ifade edilen caddede 100 mobilyacımızın bir araya gelmek suretiyle bir indirim festivali düzenlenmişti. Türkiye’nin en iyi mobilyası İnegöl mobilyası. Bugün itibariyle fuara 70 ayrı ülkeden 20 bin ziyaretçi gelmiş durumda” diye konuştu.

3 belediye başkanının daha istifasının istenmesine yönelik alakalı da konuşan Çavuşoğlu, “Basında ve sosyal medyada gördüğüm yorumlara üzülüyorum. 16 yıllık bir partiyi anlayamamış ve tanıyamamış olmalarından dolayı üzülüyorum. Partimiz bir dava partisidir. Biz de makamlar ve mevkiiler sadece araçtır, amaç değildir. Halka hizmet etmenin aracıdır. Bakan, il başkanı, belediye başkanı, partideki yönetim kurulu üyesi bu davanın bilinci çerçevesinde hareket ederek kendi nefsini ve ikbalini bu davanın önüne koymaz.”

“Bizim için önemli olan bu davanın, Türkiye’nin geleceğidir. Yapılan yorumları haksız ve hadsiz buluyorum. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız her konuyu açıkça ifade ettiler. Bundan sonra bizim söyleyeceğimiz her söz lafı güzaftır. Bu manada süreci hep beraber yaşıyoruz. Kim olursa olsun, hiç kimseye haksızlık yapmamak lazım.”

“Bizim belediye başkanlarımızdan, il başkanlarımıza kadar bu dava neyi gerektiriyorsa bunun önünü arkasını düşünmeden zaten gereğini yapar. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın açıklamaları nettir. Bu davada rol alan bizim arkadaşlarımız bu dava bilinciyle hareket ederler. Bunun dışında yapılan yorumlar AK Parti’yi ve yorum yapılan kişileri tanımamaktan ibarettir”

 

“16 Nisan referandumundan sonra yeni bir döneme girdik. Yeni dönemle beraber ilk olarak Sayın Cumhurbaşkanımız değişen anayasa ile beraber partimizin başına genel başkan olarak döndü ve o tarihten itibaren partimiz bir kısım değişim ve dönüşüm yaşamaya başladı.”

“Son olarak da malumunuz İstanbul, Niğde ve Düzce olmak üzere 3 belediye başkanımız görevlerinden ayrılmış oldular. Konuşulan belediyelerimiz daha var. Onlarla ilgili de süreç daha devam ediyor. AK Parti sadece bir parti değildir. AK Parti bir davanın adıdır. AK Parti’de hangi mevkii makamda görev alırsa alsın bu dava ruhuyla bütün arkadaşlarımız hizmet ederler, görevlerini yerine getirirler.”

“AK Parti milletle olan bağını hiçbir zaman için koparmaz. Diğer siyasi partiler milleti seçimden seçime hatırlasalar bile AK Parti sandıklar kapandıktan sonra da bir sonraki seçime kadar saha araştırmaları yapmaya devam eder. Milletin talepleri doğrultusunda hassasiyet göstermiştir dedi.