Türkiye’de ilk defa İnegöl Belediyespor kulübünün gerçekleştirdiği yaz temel eğitim ve yaz gelişim sınavları Teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı gerçekleştirildi. Mart ve Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilen ve 45 kişinin yaz temel eğitimi aldığı sınav sonrası, bu hafta sonu gerçekleştirilen Yaz gelişim eğitimleri sonrası 28 dağcı Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Niğde Aladağlar’da 16 Temmuz tarihinde başlayacak ileri kaya eğitim kampına katılmaya hak kazandı.

“SPORU HAYATIMIZIN AYRILMAZ BİR PARÇASI YAPMAK İÇİN UĞRAŞ VERİYORUZ”
İnegöl Belediyespor Dağcılık branşının gerçekleştirdiği yaz temel eğitim ile yaz gelişim eğitim sınavları hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Spor kenti İnegöl için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Sporu her yaştan gruba yaymak için şehrin dört bir tarafında çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle Belediyespor çatısı altında salon sporlarına ilginin artmasına çalışırken, Dostum(Doğa Sporları ve Turizm merkezi) ile doğanın eşsiz güzellikleri altında tüm adrenalin tutkunlarını doğa sporlarıyla buluşturuyoruz. Şimdiye kadar sporcularımızın elde ettikleri başarılı sonuçlar iyi yolda olduğumuzu bizlere göstermektedir. İnşallah bundan sonra daha iyi işler ortaya koyarak sporu hayatımızın ayrılmaz bir parçası yapmak için uğraş vereceğiz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE İLK DEFA BELEDİYESOR GERÇEKLEŞTİRDİ
İnegöl Belediyespor kulübü bünyesinde çalışmalarına devam eden Dostum dağcılık branşının başarılı çalışmalara imza atığını görmekteyiz diyen Taban, “Dağcılık branşı çatısı altında İnegöllü dağcılar yetişmeye başladı. Bu güzel oluşum bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Son olarak Türkiye’de ilk defa Türkiye Dağcılık federasyonun yetkilendirilmesiyle İnegöl Belediyespor kulübünün gerçekleştirdiği yaz temel eğitim ve yaz gelişim eğitim sınavları teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı şekilde İnegöl’de gerçekleştirildi. Türkiye Dağcılık Federasyonu antrenörleri Bülent Aktaş ve sınav yapıcı Antrenör Hasan Hüseyin Boğaz’ın hazır bulunduğu sınavlar Mart ve Nisan ayı içerisinde gerçekleştirildi. Teori sınavından sonra 45 kişinin Narlıdere’de yaz temel eğitimi aldığı sınavlarda dağcılar adrenalin dolu bir etkinliğe imza attı” diye konuştu.

İLERİ KAYA EĞİTİM KAMPINA KATILMAYA HAZ KAZANDILAR
Yaz Gelişim Eğitimi sınavlarının da hafta sonu gerçekleştiğini belirten taban, “Temel eğitim alan dağcılardan 15 kişi yaz gelişim eğitimlerine başvuru yaparken, bu eğitime başvuran 13 dağcı ile toplamda 28 adrenalin tutkunu geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen eğitimlere katıldılar. Yaz gelişim eğitimleri sonrası başarılı olan 28 dağcı Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Niğde Aladağlar’da 16 Temmuz tarihinde başlayacak ileri kaya eğitim kampına katılmaya hak kazandı. Türkiye çapında önemli bir aşamaya gelen dağcılık branşımızın gerçekleştirdiği eğitim çalışmaları ve yetiştirdiği dağcılarıyla emin adımlarla yoluna devam etmesi bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Son olarak eğitimlerini başarı ile tamamlayıp ileri kaya eğitim kampına katılmayı hak kazanan sporcu kardeşlerimize sonsuz başarılar diler, sporun hayatımızın vazgeçilmezi olması temennisiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.