MÜSİAD İnegöl Şubesi Dost Meclisi Toplantılarına yeniden başladı. Bu kapsamda, üyelere yönelik gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren’in konuşmacı olduğu ‘Bir dünya denkleminde adanmış Müslüman’ başlıklı söyleyişi düzenledi. 
Yoğun katılımın olduğu programda konuşan Taşgetiren, Türkiye’de ve İslam dünyasında yaşananları anlattı. 

İslam dünyasının dağınık olduğunu aktaran Taşgetiren, “Sancılı bir dünya. Son dönemde farklılaşmaların ön plana çıktığını görebiliyoruz..Türkiye, yüreği geniş bir ülke. İslam dünyasında dağınıklık söz konusu. Şuanda kanayan coğrafyalara bakın İslam coğrafyasıdır. Mısırda darbe oldu, Irak darmadağın oldu. Mosad ajanları Irak'ın yetiştirdiği bütün bilim adamlarını öldürdü.”

“İnsan İslamsız olmaz. İslam insan için olmazsa olmazdır. İslam insana gelmiştir. İslam dünyası ayağa kalkmalıdır. İslam dünyası İslam dünyası olmalı. Farkında olmadan dönüşüyoruz. Avrupa'ya İslam lazım. Dünyaya İslam lazımsa oralara taşıyacak topluluklar ve toplumlar olması lazım.” 

“İslam dünyası kan ağlıyor. İslam dünyasındaki yangını görmek lazım. Benden çok uzakta dememek lazım. Yangın İslam dünyasının birçok yerinde var. Dert edinmemiz lazım. 'Ben neyim ki' dememek lazım. Bu iş benimle ilgili demek lazım. Elimizi taşın altına koymamız lazım. Dünyadaki imkânlarımızı ne kadar kullandığımız öteki tarafta sorulacak. İslam kurtuluştur. İnsan enkazını tedavi etmenin sırrı İslam’dadır!” diye konuştu. 
Editör: Süper Kanal TV