Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokulu öğrencisi Sıla Yavaş bu spora 6 ay önce Harun ALAN spor kulübünde başladı. Bursa elemeleri 2 Ocak 2019 tarihinde yapıldı. Kategorisinde yapılan elemelerde tüm rakiplerini yenerek Bursa Birinciliği derecesini elde etti. İl birincileri arasında 5-10 Şubat 2019 tarihinde BARTIN’da yapılan  Türkiye Şampiyonası’nda 3. elde ederek bronz madalyasını aldı.
  Türkiye şampiyonasında ilk elemede İstanbullu rakibini geçen YAVAŞ daha sonra ikinci eleme de Yalova temsilcisini mağlup etmeyi başardı. Çeyrek Finalde Gaziantepli sporcu Sümeyye DEMİR’i şampiyona dışında bırakarak ilk dörde kaldı. Yarı final maçında Şampiyon olarak altın madalya kazanan Ankaralı sporcu Rabia Eylül Mutlu’ya mağlup oldu. Bu başarısıyla Türkiye üçüncülüğünü Bursamıza ve İnegöl’ümüze kazandırdı.


  Bu kızımızı özel yapan ana unsur ise 6 ay önce bu spora başlaması, ilk resmi turnuvasında Türkiye üçüncülüğü elde etmesi Spor ve Milli Eğitim camiasını heyecanlandırdı.
  Ortaköy Süleyman Ezim Ortaokulu öğrencisi Sıla YAVAŞ, Antrenörü Harun ALAN, Okul Müdürü Necati Küçükoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’ı makamında ziyaret etti.
  Sıla Yavaş; Bu spora diğer bayanlar gibi korkarak başladım Sporun centilmenlik ve paylaşmak olduğunu yaşayarak öğrendim. Her branşın kuralları var. Bu kurallar içerisinde spor yapıyorsunuz. Müsabakalarınızı bu kurallara göre galip ya da mağlup oluyorsunuz. İşin sırrı azimli olmak ve çok çalışmaktır. Antrenörüm Harun ALAN’a çok teşekkür ediyorum. Onun söylediklerini ve antrenman programlarıma harfiyen uydum. Bu sonuç kendiliğinden geldi. Fazladan bir şey yapmadım. Dedi.


  Harun Alan;Altı ay önce başlamış bir sporcumuzun bu dereceyi elde etmiş olması bizi öncelikle gururlandırdı. Bu öğrencimiz antrenmanlarını kaçırmadı. Emeklerinin karşılığını aldı. Destek veren ailesine, okuluna ve tüm idareci ve öğretmenlerine ayrıca teşekkür ediyorum. Spora başlayacak genç kardeşlerimize tavsiyem vakit kaybetmeden ilgi duydukları en az bir branşta spora başlamasını arzularım. Bunun için küçük yaşlar çok önemlidir. Ailelerin destek vermesi elzemdir. İnegöl de faaliyet gösteren tüm kulüplere ve spor salonlarına velilerin ziyaret ederek ortamlarını görerek çocuklarını yönlendirmesini tavsiye ediyorum.  Bu öğrencim aldığı bu dereceler ile spor lisesi giriş sınavında diğer adaylara göre avantajlı olacaktır. Dedi
  Necati KÜÇÜKOĞLU: Okul olarak öğrencimizin başarısından dolayı sevindik, gurur duyduk. Diğer öğrencilerimizi de bu konuda teşvik ediyoruz. Sıla kızımızın açtığı bu yoldan diğer öğrencilerimize örnek olmasını temenni ediyorum. Dedi.
  İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih BİLİCAN: Sıla kızımızı tebrik ediyorum. Bu azmin  ve disiplinli çalışmanın zaferidir. İlk şampiyonasında bu dereceyi aldı. Sonraki dereceleri inşallah altın madalya ve şampiyonluk olacaktır. Bizleri ziyaret ederek onura ettiniz. Sağ olun Teşekkür ediyorum. Daha sonra hazırlanan ödülleri takdim edildi.

Editör: Süper Kanal TV