Polis teşkilatının 174. yıl kuruluş yıl dönümü Tüm yurtta olduğu gibi inegöl'de kutlandı. İnegöl'de program Atatürk anıtına çelenk sunuymasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından  günün anlam ve önemiyle ilgili İnegöl Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin bir açıklama yaptı. Türk polis teşkilatı toplumun huzur ve güvenliği, vatandaşın can ve mal emniyetini sağlama, kanun hâkimiyeti ve devlet otoritesini koruma gibi çok önemli ve hayati görevler üstlenmiştir. Polis, güvenliğimizin teminatıdır. Vicdanların işlemediği yerde polis devreye girer, huzurun bekçiliğini yapar. Zor şartlarda, canını ortaya koyarak, cesaret ve yiğitlikle mücadele eder. Ulu önder Mustafa kemal Atatürk’ ün dediği gibi herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.

Demokratik bir toplumda kendisinden çok şey beklenen polisin temel görevi kamu düzenini korumak, toplumsal barış ve huzuru sağlamaktır. Teşkilatımızın bu görevleri yerine getirmesinde en büyük güç kaynağı halkımızın güven ve desteğidir. Kendi ailelerinden ve yaşamlarından ödün vererek milletimizin huzuru ve rahatı için çalışmayı görev edinen polis teşkilatı mensupları gece gündüz demeden vatan ve millet sevgisi ile fedakârca görevlerini ifa ederken huzur ortamının bozulmaması ve devamı için siz değerli hakkımızın desteğine her zaman ihtiyaç duyulmuştur. göreve başladığımdan bu güne kadar memnuniyetle ifade etmek isterim ki İnegöl halkı her anlamda yanımızda olarak desteğini esirgememiştir. bu manada şahsım ve teşkilatım adına değerli İnegöl halkına şükranlarımı arz ediyorum.” Dedi.

Konuşmanın ardından programa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde devam edildi. İnegöl Tarihi Mehteri Emiyet bahçesinde mini bir konser verdi. Mehtar takımının çaldığı marşlar sırasında 1,5 yaşındaki yiğit bebek marşlara ayaklarıyla ritim tutması herkesin ilgisini çekti. o anlar ise kameraya böyle yansıdı. Bahçede etkinlik ikramlarla son buldu. 

Editör: Süper Kanal TV