Türk Eğitim -Sen İnegöl Temsilcisi Şenol Şahin, Başkan yardımcıları Ayhan Erdoğan, Salih Yıldırım, Mehmet Kölemen, Dr. Mehmet Çiranoğlu, Levent Kılıç ve Can Yılmaz ismiyle yapılan açıklamada; “Bursa 2 No’lu Şube yapmış olduğu eylemler ve geliştirdiği söylemlerle sendikacılık alanında bir marka haline gelmiş ve özellikle 16 yıldır ülkemizde yaşanan tek parti iktidarı döneminde her tür baskı, tehdit ve yıldırma girişimine direnerek destansı bir mücadele vermiştir. Bizler de ilçelerimizde bir sendikanın temsilcileri olmaktan çok bu mücadelenin temsilcileri olmaktan büyük bir onur ve gurur duymuşuzdur.”

“Fakat 24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’de hem yönetim sisteminin değişmesi hem de kurulan yeni siyasî ittifaklar neticesinde sendikacılık anlayışının değişeceği anlaşılmaktadır. Yaşanan bu anlayış değişikliğine özellikle Bursa’da siyasetin sendikaya ‘arka bahçe’ muamelesi yapma girişimleri de eklendiğinde yıllardır yaşadığımız gurur bir utanç duygusuna dönüşmeye başlamıştır.” “Maalesef, ilçelerimizde temsilcisi ve yöneticisi olduğumuz Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şube’de yaşanan istifa ve gelişmeler göstermektedir ki, şubemizin siyasetle olan ilişkisi gayrimeşru zemine taşınmış ve bizlerin kontrolünden çıkmıştır.

Öznesi olamadığımız ve edilgen bir pozisyona itildiğimiz bu kurumun temsilciliğini ve yöneticiliğini yapmamızın da bir anlamı kalmadığına kanaat getirmiş bulunmaktayız.” “Görünen odur ki; Türk Eğitim Sen Bursa 2 No’lu Şube’de artık birlik bozulmuş, düzen dağılmıştır. Bu sebeple, kendi ilçelerimizde yıllardır temsilciliğini ve yöneticiliğini yaptığımız 2 No’lu Şube yönetiminin sendikal mücadeleyi anlamsızlaştıran tutum ve ilişkilerini protesto ediyor ve sendika ilçe temsilciliği ve yöneticiliği görevlerimizden istifa ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine yer verildi.