Her yıl olduğu gibi bu yılda 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı öncesinde, öğrenci taşıyacak olan servisler denetlendi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ile Jandarma trafik ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği denetim, Nikâh Dairesi önünde gerçekleştirildi. 470 araç denetimden geçtiği uygulamada; araçların kamera düzeneği, perde ve cam kontrolü, emniyet kemeri, levha kontrolü, ilk yardım çantası ve araç tescil belgeleri denetlendi.

Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, bu uygulamanın her yıl okullar açılmadan önce gerçekleştirildiğini belirterek, “Burada bir nebzede noksanlarımızı görmüş oluyoruz. Ama gördüğümüz kadarı ile İnegöl’deki servisler Türkiye bazına baktığımızda eksiklikler konusunda çok daha duyarlılar. Bazen ufak tefek aksaklıklar olur. İnşallah yeni öğretim yılı hayırlı olur. Bizi İnegöl’de servisler olarak yaralayan sıkıntıya sokan korsan servisler. Servis ve korsan taşımacılık yapanlar kesinlikle ayırmamız lazım” diye konuştu.

KORSANA GEÇİT YOK

Korsan servislere kesinlikle geçit vermeyeceklerini belirten Korkmaz:  “Korsan taşımacılık yapan arkadaşlarla alakalı mücadelemiz devam edecek. Bu arkadaşlar bu araçlara ciddi bedeller ödüyor sigortalarını yaptırıyor muayenelerini yaptırıyorlar. Bu korsan işine el atmaya çalışan arkadaşlar bilsinler ki bu saatten sonra onların karşısında olduğumuz gibi daha fazla karşısında olacağız” dedi.