Kurum ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve AK Parti İlçe Yönetim kurulu üyeleri ile beraber İnegöl’de kısa bir süre önce hizmete açılan Sağlık Yaşam Merkezi ve KETEM yönetimini ziyaret etti.
Başkan Aktaş ve beraberindeki ekibi, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Muctebe Mirei ve KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Simge Tezel ile personeli karşıladı.
Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “KETEM İnegöl’ümüz için yeni bir başlangıç. Bu bina İnegöl’e yaklaşık 10 yıl huzurevi ek hizmet binası olarak hizmet verdi. Yeniceköy’deki yeni oluşumla beraber bu bina boşaltıldı. İnegöl’de Ketem’i görmeyi arzu ediyorduk. Bu binayı sağlık bakanlığımıza tahsis ettik. Kısa bir süre içerisinde bina faaliyete geçirildi. Temennimiz kimsenin hastalanmaması ama insanlık yaşadıkça sıkıntılar kaçınılmaz bir gerçek. Önemli hastalıklara şifa aramak, doğru zamanda müdahale ederek tedavi edebilmek. Hekimlerimizin de ana gayesi bu. Kolaylıklar diliyorum.” dedi.
HUZUREVİ BİNASININ TAMAMI SAĞLIK BAKANLIĞINA TAHSİS EDİLECEK
Yeniceköy’deki huzurevi ve aş evi inşaatının hızla devam ettiğini aktaran Aktaş, “Üçte birlik kısmı tamamlandı. Haziran ayı itibariyle buradaki huzurevi binasını tamamen terk etmeyi düşünüyoruz. Sağlık bakanlığımıza bunu bildirdik. Bu binanın kullanımını sağlık bakanlığına verebiliriz.” Diye konuştu.
YENİ BELEDİYE BİNASI VE MEYDAN
Yıkılan Eski devlet hastanesinin 25 dönümlük alanında hayata geçirmeye planladıkları projeden bahseden Aktaş, “Hayal ettiğimiz bir projeyi hayata geçireceğiz. Çok küçük pürüzler kaldı. Proje aşaması devam ediyor. İnegöl’e yakışır bir proje ortaya koyacağız. 14 dönümlük alanı aldık. 8 dönümün içerisinde Verem Savaş Dispanserinin olduğu nokta ile alakalı son aşamadayız. Çok kısa zamanda onay gelecek. 25 dönümlük alanda yeni Belediye binası yapacağız. Bütün birimlerin tek çatı aldığında olacağı bir belediye binası olacak. Geri kalan kısmın tamamı meydan olacak. Bütün Türkiye’yi tarıyoruz. Yarışma ile projeyi belirleyeceğiz. O yapılan bina İnegöl’e en az 50 sene hizmet edecek. Dolayısıyla çok doğru bir bina yapmamız gerekiyor. Bu alanda hastanenin de gitmesiyle bir aktivitede düşüş oldu. Yapacağımız belediye binasıyla o aktiviteyi geri kazanmış olacağız. Yapacağımız projeyle heykel ve çevresinde alanı birleştireceğiz.” Şeklinde konuştu. 
MEVCUT BELEDİYE BİNASI MÜZE OLMALI
Şuanki belediye binasının hazineye ait olduğunu hatırlatan Aktaş, “Gönlümün arzu ettiği; mevcut belediye binasının üçüncü bir müze olarak hizmet vermesi. Ama takdir edersiniz ki; Bursa Deftardarlığı ile yapılacak görüşmeler sonucunda ortaya çıkacak.” Dedi.
ARTIK BURSA’YA GİTMEYECEKLER
Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Muctebe Mirei ise, “Bu binayı bize kazandırdıkları için belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu binalar kolay kolay kazanılmıyor. Kanser Erken Teşhis, toplumumuzun önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Dolayısıyla burada hizmete başlamaktan dolayı mutluyuz. Binamız Ketem ve Sağlıklı Yaşam Merkezi olarak iki bölümde hizmet veriyor. Alt katta Ketem hizmeti veriliyor. Üst katta sağlıklı yaşam için önemli hizmetler veriliyor. Önceden taramalar için İnegöl’den Bursa’ya gitmek zorunda kalınıyordu. Bu hizmetle artık Bursa’ya gitmek zorunda kalmayacaklar. ” Dedi.
17 BİN 500 BAYAN TARANACAK
İnegöl KETEM’den Sorumlu Dr. Simge Tezel’de “Kansere erken teşhis merkezimizde ağırlıklı olarak bayanlara yönelik tarama hedefleniyor. İnegöl’de 2016 yılı sonuna kadar 17 bin 500 bayanımızı taramayı hedefliyoruz. 3 ayrı kanser tarıyoruz. Bu taradığımız kanserler erken teşhisle hayat kurtarıyor. Tedavisi mümkün. Bu imkanı değerlendirmemiz lazım. Yaptığımız tüm işlemler ücretsiz. Bütün bayanlarımızı davet ediyoruz. 0 224 715 1727 nolu telefonla da bizlere ulaşıp randevu alabileceksiniz.”
TÜM İŞLEMLER ÜCRETSİZ
Üst katta ise obezite, evlilik ve sigara bırakma biriminin hizmet verdiğini aktaran Tezel, kaydederek bu birimlerin ücretsiz hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.

Editör: Süper Kanal TV