Belediye Başkanı Alper Taban’ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği devam ediyor. Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Baykoca Mahallesinde bulunan Hz. Ali Camisinde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ
Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, AK Partili yöneticiler ve meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından caminin karşısında bulunan kafede hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, kahvaltıda mahalle sakinleri tarafından çorba ikramı da yapıldı. Bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban’a iletme fırsatı buldu.

İNEGÖL’ÜN PARLAYAN YILDIZI OLACAK
Kahvaltının ardından yapılan dualar sonrası Belediye Başkanı Alper Taban, cemaate hitaben bir konuşma yaptı. Taban, “Bu hafta bereket soframızı Hz Ali Camimizde sizlerle kurmak istedik. Geçmişte bir kez daha gelmiştik. 14 ay oldu göreve başlayalı. Mahallemize de ara ara geliş gidişler gerçekleştiriyorum. Burası bölge olarak inşallah gelecekte İnegöl’ün parlayan yıldızı olacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Hava akışına bakıyoruz, biraz daha tepe olarak yüksek noktada olduğu için havası gerçekten çok daha taze. En azından aşağıdaki havaya göre biraz daha net bir havası var. Ama inşallah tabi burada yapılacak olan alt yapı ve üst yapıyla ilgili, sosyal donatı alanlarıyla ilgili yatırımlardan sonra şehrin en cazibeli merkezi haline dönüşecek” dedi.

VATANDAŞIN TALEBİ ÖNCELİĞİMİZ
Vatandaşlardan gelen talep ve önerilerin öncelikleri olduğuna dikkat çeken Taban, “Mahallemizden gelen talep ve istekleri bir merkezde değerlendirip, toplayıp bunlarla ilgili neler yapabiliriz konusunda önümüzdeki dönemle ilgili planlamalar yapıyoruz. Vatandaşımızın bize ilettiği sorun ve talepler kesinlikle bizim önceliğimizdir. Tabi şu var; kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede yapabileceğimiz işler var. Bunları planlayarak ve kaynaklarını oluşturarak buraları çok daha güzel hale getirmek istiyoruz. Özellikle TOKİ’nin giriş çıkış caddesinden başlayarak, alt yapı eksiklerini, sosyal donatı alanlarındaki eksiklerini gidererek vatandaşlarımızın memnuniyetini daha da arttırmak istiyoruz” açıklamalarında bulundu.