İnegöl’de Esnaf odalarında seçim heyecanı devam ediyor. İnegöl Terziler ve işçileri Esnaf ve Sanatkarlar odası olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongre saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından odanın gelir gider ve bilanço raporlar tek tek okunarak ayrı ayrı ibraz edildi. Mevcut başkan Selim Malçok yaptığı teşekkür konuşmasının şunları söyledi. Öncelik mevcut yönetiminizi oylayarak ayladığınız için hepinize teşekkür ediyorum.  Ama gördüğünüz gibi çok sönük bir genel kurul icra ediyoruz.  Hem rakibimizin olmadığı bu bizimde iyi çalıştığımızı göstermez ama bizim üyelerimiz biraz duyarsız herhalden odalarına sahip çıkarsa bu bizim cemiyetimizi 4 yılda bir oluyor. Evet ben oda başkanı seçiliyorum birazdan kullanacağınız oylarla 4 yıl bana ve yönetimimize güven vermiş olacaksınız. Fakat bu odanın her bir bireyin bize faydasının olacağını unutmayın odanıza sahip çıkarsanız odada size sahip çıkar teşekkür ederim.

Daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa kısa bir selamla konuşması yaparak kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Son olarak konuşan İnegöl Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Tanhan ise şunları söyledi.  Genel kurulumuzun İnegöllümüze Türkiye’mize ve esnaf arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Biz Esnaf kefalet kooperatifi olarak bugüne kadar tüm İnegöl’deki esnafımıza ve bunun içinde terziler odası var hepsine yardımcı olmaya çalıştık. Şuana kadar İnegöl esnafımız biz kooperatife olan borçlarını çok düzgün ödeyerek Bursa ve Türkiye’de kooperatifi ayakta tutmaya çalışıyorlar bunda sizlerin emeği çok. Bizde sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz ve bizim kapımız her zaman sizlere açık. Burada bir önemli konuya da değinmek istiyorum. Lütfen bizlerden aldığınız kredileri işlerinizde kullanın çünkü işlerinde kullanan esnafımız geri ödeme zorluk çekmiyor. Ama başka yerlere kullanan kişi maalesef kooperatifi olan borçlarını ödemiyorlar zorlanıyorlar.  

Konuşmaların ardından üyeler oylarını kullandılar. İnegöl Terziler ve işçileri Esnaf ve Sanatkarlar odası yeni yönetimi ise şu şekilde oluştu. Başkan Selim Malçok, Yönetim kurulu üyeliklerine Selim Özşahin,  Meral Aktaş, Ahmet Yemenicioğlu, Mehmet Yoldaş, Genç Osman Göktürk ve Nevin Karatepe.