İnegöl Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerife özel etkinliklerin startını Pazar akşamı ilk teravih namazıyla birlikte verdi. Geçmiş yıllarda da düzenlenen teravih programları kapsamında; ramazan ayı boyunca 8 farklı camide Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında dereceler elde etmiş hafızlar, İnegöllüler için Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirip teravih namazı kıldıracak.

Teravih programlarının ilki, Pazar akşamı İshakpaşa camisinde gerçekleştirildi. Programa 2011 yılı Kuran-ı Kerim okuma yarışması Dünya 1’incisi Hafız Erhan Mete katıldı. Belediye Başkanı Alper Taban’ın da hazır bulunduğu programda, Erhan Mete muhteşem sesiyle gönülleri mest etti.

Teravih namazı sonrası vatandaşlara cami bahçesinde Osmanlı Şerbeti ikramı da yapıldı. Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İshakpaşa Camimizde, tarihi bir mekanda Ramazan ayının ilk teravih namazını eda etmiş olduk. İlçe halkımızla burada ramazan vesilesiyle, teravih vesilesiyle buluşmak, onlarla kucaklaşmak, hemhal olmak büyük mutluluk… İnşallah tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesini diliyorum Ramazan ayının. Bildiğiniz gibi Ramazan ayı, Kuran’ın nazil olmaya başladığı bir ay. Beraberinde maneviyatın, huzurun, tüm güzelliklerin ortaya çıktığı güzel bir ay. Dolayısıyla bunu dolu dolu yaşamak, bunlardan istifade etmek lazım. Yanlışlıkları, hataları şöyle bir gözden geçirip birlik beraberlik içerisinde kucaklaşmaya dönük adımlar atmak lazım. İnşallah bundan hep birlikte, tüm İslam alemi ve ilçe halkımız istifade ederler. Rabbim bizi bugünlere eriştirdiği gibi inşallah hem Kadir Gecesine hem de bayramına kavuştursun. Güzellikler içerisinde bizleri yine hep birlikte buluştursun. Bu vesileyle bir kez daha tüm ilçe halkımızın ramazan ayını tebrik ediyorum” dedi.