İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, bugün 14.00’da Belediye Ek Hizmet Binası meclis salonunda gerçekleştirildi.

SÖZLER KİFAYETSİZ KALIYOR
Meclis açılışında gündeme ilişkin bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Çok önemli bir seçimi geride bıraktık. Ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Şehrimizde de bu süreci olgunluk içerisinde, huzurlu bir şekilde tamamladık. Vatandaşımızın tercihine, ortaya koyduğu iradeye her zaman saygı duyuyoruz. Seçimde emeği geçen herkese bu güzel ortamı sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Son dönemde ülkemizde yaşanan çocuk cinayetlerine ilişkin de konuşan Başkan Taban, “Ülke gündeminde özellikle Eylül kızımız ve Leyla kızımızın Hakk’a yürümesiyle alakalı haberleri gördük. Bu yaşanan olayın sözle ifade edilemeyeceği bir noktadayız. Bunu hiçbir şekilde tasvip edemeyiz. İnsanlığımızdan utanıyoruz. Bununla alakalı sağduyulu olmak zorundayız. Bu süreci doğru bir şekilde tamamlayıp hükümetimizin, meclisimizin ortaya koyacağı iradeyle en güzel şekilde aşacağız. İnşallah bundan sonra böyle bir problem yaşanmaz. Ailelerimize ve milletimize sabırlar diliyorum” diye konuştu. Başkan Taban, İnegölspor’un U-17 takımının Türkiye şampiyonu olduğunu da hatırlatarak meclisten tebriklerini iletti.

31. KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR
Gündem değerlendirmesinde Temmuz ayında gerçekleştirilecek kültür sanat festivaline de değinen Taban; “14-21 Temmuz tarihlerinde 31’incisini gerçekleştireceğimiz Uluslararası Kültür Sanat Festivalimiz var. 8 ülkeden gelen misafirlerimiz olacak. Tüm STK’larımız çadır kuracaklar. Festivale davetli sanatçılarımızın konserleri var. Bu konuda detaylı bilgilendirmelerde bulunacağız. Meclis üyelerimizin de ev sahibi olarak orada yer almalarını istiyorum. Uluslararası bazda yaptığımız bu etkinlik şehrimizin tanıtımı açısından önemli bir değere sahip. Bu arada bir 15 Temmuz’umuz var. Hain darbe girişiminin günüydü, kara bir lekeydi. Biz bunu hem şehitlerimizi anma hem de bu yaşananları unutmayıp unutturmamak adına ülke gündeminde tutmaya devam edeceğiz. Resmi tatil günü olarak kabul edildi. Bununla alakalı da gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kültür sanat festivalimize bu günde 1 gün ara vereceğiz. 15 Temmuz programlarını ayrı tanzim edeceğiz. O günü hatırlamak için yapacağımız bazı sunumlar yapacağız ve bugüne dair önemli isimleri getireceğiz. Ağustos ayında meclisimiz tatile girecek. Bursa Büyükşehir Meclisi de Ağustos’ta tatil yapacak” dedi.

FİKİR GÖLÜ ÖNERİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
Meclis toplantısı başlangıcında İnegöl Belediyesi’nin fikir gölü projesine katkı sağlayan vatandaşlara hediye takdimi de gerçekleştirildi. Halkın katılımıyla ortak akılla yönetilen bir belediye hedefiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında “Ben Başkan Olsam” sloganıyla fikirlerini İnegöl Belediyesine sunan 5’inci sınıf öğrencisi Arda Biber ile Murat Karaman isimli vatandaş, mecliste ağırlandı. Konuya ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Alper Taban; “Vatandaşımızın fikrine önem veriyoruz. Bununla ilgili İnegöl Belediyesi çalışanlarıyla ilk denememizi yapmıştık. Personelimizin fikrilerini 6-7 aydır topluyoruz. İnegöl’ün Fikri duyurularını pek fazla yapmamıştık ama bu aralar afişlerimizi astık. Ben Başkan Olsam sloganıyla duyurumuzu yapıyoruz. Bu şehirde herkes bir başkan olsun, eksikleri görsün, bu eksiklerin hepsi benim olsun ancak bunların çözümleri noktasında fikirlerinizi almak istiyorum. Şuanda 40 civarında fikir var. Bunlardan bazıları hoşuma gitti, 2 vatandaşımızı meclise davet ettik. Bir tanesi Arda Biber, 5’inci sınıfa geçti. Kendisiyle burada tanıştım. Çevre ve su kirliliği ile yollarla alakalı fikirlerini bizimle paylaştı. Bir de Murat Karaman arkadaşımız var, kendisinin fikrileri bizlere ulaştı. Fikir kutusu projesini destekleyerek Aritmi Hastanesi karşısındaki yeşil alanın değerlendirilmesi noktasında fikirlerini sunmuşlar. Bu konuda bir çalışma düşünüyoruz. Bunu hayata geçirebilirsek Murat kardeşimizin projesi olsun. Eksikler bizim olsun, bu eksikleri gidermeye çalışalım. Vatandaşımızı yönetime dâhil etmeye çalışıyoruz” dedi.

Konuşma sonrası Arda Biber ve Murat Karaman, fikir kutusuna sundukları projelerden dolayı çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

VATANDAŞTAN TABAN’A TEBRİK
Fikir gölü projesine sağladığı katkıyla Murat Karaman, mecliste yaptığı konuşmada “6 senedir İnegöl’de yaşıyorum. Ben Belediye Başkanı olsam ne yapardım diye düşündüm. İnsanlar bazı konularda zaten tatmin olmuşlar ama asıl eksik olan konuları ele almak gerektiğini düşünüyordum. ‘Başkan olsam ne yapardım’ diye düşünürken bu projeyi billboardlarda gördüm ve mutlu oldum. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Açılış konuşmalarının ve ödül takdiminin ardından meclis gündemine geçildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna ait 10 madde tek tek görüşülürken her biri meclisin oy birliği ile kabul edildi.

12 MEZARLIK BÜYÜKŞEHRE DEVREDİLDİ
2014 seçimlerinin ardından Bütünşehir yasası ile birlikte İnegöl Belediyesi hizmet alanında bulunan mezarlıklar Büyükşehir Belediyesine dâhil edilmişti. Devir işlemleri geciken 12 mezarlığın devri için de dün meclise sunuldu. İnegöl’ün farklı noktalarında bulunan 12 mezarlığın Büyükşehir Belediyesine devri meclisin oy birliği ile kabul edildi.

ORHANİYE’YE SAĞLIK OCAĞI VE 112 İSTASYONU
Orhaniye Mahallesi’nde bulunan 2 bin 150 metrekare alanın Sağlık Ocağı ve 112 Acil Servis İstasyonu yapılmak üzere Sağlık Müdürlüğüne tahsisi meclise sunuldu. Bahse konu alan, proje inşaatının 2 yıl içinde başlatılması şartıyla 10 yıllığına Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi.

MAHMUDİYE’YE MAHALLE KONAĞI
Suyolu Caddesi üzerinde bulunan 300 metrekarelik eski yapının restore edilerek Mahmudiye Mahalle Konağı olarak hizmete sunulması meclis gündemine sunuldu. Görüşülen madde meclisin oy birliği ile kabul edildi.

FESTİVAL ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ
6. Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması ödülleri de meclis gündeminde görüşüldü. 1’inciye 2 bin dolar, 2’nciye bin 500 dolar, 3’üncüye bin dolar, dernek ve halk dansları ekiplerine bin 500’er TL ödeme yapılması meclis oylamasına sunuldu. Maddenin görüşülmesi esnasında konuşan Başkan Alper Taban “Bu ödüller yabancı ekiplerin gelmesine teşvik olan yarışma ödülleridir. Orada ayrıca folklor ekipleri kurarak kültürlerini yaşatmak adına gayret gösteren derneklerimize de bin 500’er lira destek olsun istedik. Emeklerini karşılıksız bırakmak istemedik” dedi. Yarışmada verilecek ödüller, meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Editör: Süper Kanal TV