Yaklaşık 18 bin 500 büyükbaş hayvan varlığının bulunduğu İnegöl’ün üç kırsal mahallesinde görülen şap hastalığının yayılmaması için İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararıyla İnegöl Hayvan Pazarı'nın geçtiğimiz ay kapatması kararı alınmıştı. Ekipler hem hastalık görülen hayvanların tedavisi, hem de şapın yayılmaması için seferber olurken, hastalıktan telef olan hayvanlar şuursuz bir şekilde dere kenarlarına atılıyor. Geçtiğimiz ay şap hastalığından dolayı telef olan üç dana, kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişilerce Bedre deresi kenarına atılmıştı.
KULAK KÜPELERİ ALINMIŞ
Önceki gün ise Akçasu Deresine atılan bir inek nedeniyle Belediye ekipleri hareketi geçti. Belediye Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edilen ineğin, şap hastalığı nedeniyle öldüğü belirlendi. İneğin kimler tarafından atıldığının tespit edilememesi için kulak küpelerinin alındığı ortaya çıktı. Telef olan inek, kepçe yardımı ile dereden alınıp kamyona yüklenerek kontrollü bir şekilde gömüldü. İneği kim tarafından atıldığı araştırılıyor.
TELEF OLAN HAYVANLARI ATMAYIN
Vatandaşları şap hastalığı konusunda uyaran yetkililer, “Özellikle bulaşıcı hastalık olan ve şuan yaygın olan şap hastalığında dolayı ölen hayvanların hayvan sahipleri tarafından dış ortama, derelere atılmaması gerekiyor. İnegöl Belediyesini 153 numaralı telefondan arayarak, gerekli defin işlemlerini yerine getirmeleri sağlanmalıdır. Bütün hastalık önlemlerini alacak şekilde gömülmelidir. Bu noktada böyle bir olay gerçekleştiği zaman İnegöl Belediyesiyle irtibata geçilmesi önemle rica olunur” şeklinde konuştular.