İnegöl Belediyesi Nisan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Erzurum Şehir Tiyatrosunun sahnelediği ‘Tek Köyün Muhtarları’ isimli tiyatro oyununu İnegöllü tiyatro severler ile buluşturdu.

UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTILAR
Geleneksel Türk tiyatromuzdan orta oyun ve seyirlik oyun örnekleriyle kültürel kimliğimizin gelecek nesillere aktarımı hususunda önem arz eden ‘Tek Köyün Muhtarları’’ Erzurum Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelendi. "Tek Köyün Muhtarları" adlı oyunla Türkiye turnesine çıkan Erzurum Şehir Tiyatrosu ortaya koyduğu performans ile Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi çok amaçlı salonuna gelen İnegöllü tiyatro severlere unutulmaz bir gece yaşatırken, kahkahanın eksik olmadığı, bazen hüzünlendiren, bazen düşündüren sahneleriyle ‘Tek Köyün Muhtarları’ tiyatro oyunu izleyiciler tarafından tam not aldı.

İZLEYİCİLERDEN BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Ziya Kibar’ın yazdığı, Sanat yönetmenliğini Cumhur Seval(Teyo Emmi) ve yönetmenliğini Semih Yetimoğlu'nun yaptığı Geleneksel Türk Tiyatrosunun en güzel örneklerinden biri olan “Tek Köyün muhtarları” isimli tiyatro oyununda, Teyo Emmi gösterdiği performans ve fıkraları izleyicilerden büyük alkış aldı.

TİYATRO OYUNUNUN KONUSU
İzleyicilerden yoğun ilgi gören, “Tek Köyün muhtarları” isimli tiyatro oyunun konusu ise şöyle; İki ayrı köyün birleştirilmesinden sonra iki muhtarın tek köyde yaşamaya başlar. Muhtar velinin muhtar alinin kafasına anayasa kitabıyla vurmasıyla köydeki düzenin bir anda bozulması insanların eksilmesi, ekonominin yerle bir olmasına sebep olur ve seçim kararı alınır. Seçmenlerine seçim kampanyalarında farklı etkinlikler imkânlar sunan muhtarlar oyun sonunda seçime giderler ve seçim kampanyası sonunda Teyo Emmi köy halkı ile buluşur, ana tema olarak istikrar, çift başlılığın getirdiği sıkıntılar, milli birlik ve beraberliğin konu alındığı oyun İnegöllü tiyatro severlerden tam not aldı.

TİYATRO EKİBİNE TEŞEKKÜR
Tiyatro severlerin keyifli bir zaman geçirmesine vesile olan tiyatro oyunu sonrası sahneye çıkan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, ortaya koydukları olağanüstü performans için tiyatro ekibinin tüm üyelerini tek tek tebrik ederek, Cumhur Seval’e nam-ı diğer Teyo Emmi’ye günün anısına çini takdim etti.