Yeniceköy Mahallesi’nde meydana gelen olayda; PTT görevlisi Ömer Küçük, icra evrakını imzasız açmak isteyen şahıs tarafından darp edildi.

Bu çirkin saldırı Birlik Haber-Sen üyeleri tarafından kınandı. Merkez Postane önünde toplanan sendika üyeleri, burada basın açıklaması yaptı.

Hazırlanan basın açıklamasını okuyan Birlik Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Sabri Uğur, İnegöl PTT Müdürlüğünde görev yapan Ömer Küçük’ün geçtiğimiz Cumartesi günü görevini kurallara göre yapmak isterken darp edildiğini anımsattı.

İCRA BORÇLARINA KIZAN ÖFKESİNİ POSTACIDAN ÇIKARIYOR

Postacıların görevlerini yaparken bu tür olaylara maruz kaldığına dikkati çeken Uğur, “Zaman zaman vergi ve icra borçlarına kızan kişiler, ilk tepkilerini ve öfkelerini o anda görevini yapmakta olan postacıdan çıkarmaktadır. Yağmur, çamur, sıcak soğuk demeden görevlerini yapan postacılar zaman zaman tehdit, küfür ve kötü muamelelere maruz kalmaktadırlar.”

“Eskiden mektup ve haber getirmekle çok sevilen postacılar son zamanlarda teknolojinin gelişmesiyle mektup azalmış ve genellikle sarı zarfları taşıdıklarından vatandaşla sürekli karşı karşıya gelmektedirler. İşte bu olayda tam olarak bunun son örneğidir.”

“Vatandaşın icrası vergisi borcu varsa bunda postacının ne günahı vardır. Postacı sadece görevini yapmaya çalışmaktadır. Son zamanlarda öğretmene, sağlık çalışanına ve diğer kamu çalışanlarına şiddet giderek artmaktadır. Bizler bu olaylara tepki göstererek sadece kınamış olsak da, bunun gibi kamuda ki artan şiddet olaylarına karşı tedbir alınmalı ve ağır cezai yaptırımlar getirilmelidir” dedi.

PERSONEL SIKINTISI

Personel sıkıntısına değinen Uğur şöyle konuştu; “Postacılar 55 yaşında zorunlu olarak emekli edildiğinden ve İdari Hizmet Sözleşmesine de geçirilmediklerinden, yerine de personel atması yargı engeline takıldığından personel eksikliği had safhasına gelmiştir. İnegöl’de, Yıldırım’da, Mudanya’da, Mustafakemalpaşa’da, Gemlik’te ve diğer PTT işyerlerinde postacı açığı dayanılmaz hale gelmiş ve çalışanların sabrı kalmamıştır.”

“Bununla birlikte PTT de taşeronlaşma artmış, bazı işyerlerinde kadrolu sayısını geçmiştir. Dolayısıyla bazı işyerlerinde kadrolu personel sayısı azaldığından ve işlerin yetiştirilmesi gerektiğinden usulsüz bir şekilde taşerona tebligat yaptırılmaktadır. Çünkü personel eksikliğinden dolayı işler gayri nizami şekilde yaptırılmaya çalışılmaktadır.”

TEBLİGAT YAPMA YETKİSİ YOK

Saldırıya uğrayan kişinin taşeron olduğu için yönetmeliğe göre tebligat yapma yetkisi olmadığını aktaran Uğur, “Bu vahim olay Allah korusun başka bir şekilde sonuçlanmış olsa bunun altından kimse kalkamayacaktır. Çünkü bu dağıtıcı arkadaşımız taşeron olduğu için yönetmeliğe göre tebligat yapma yetkisi yoktur. İşte bu şiddet olayı da işlerin yetişmesi için kendi görev alanının dışında bir yere gönderilen postacının başına gelmiştir.”

PERSONEL OLMADAN PTT ŞUBESİ AÇILIYOR

“Diğer yandan personel olmadan yoğun bir şekilde PTT Şubesi açılması da personel eksikliğini arttırmaktadır. PTT çalışanları çok yoğun bir mesai ile çalışmak zorunda kalmışlardır. Şubeler tek personele düşürülmüştür. Tek personelle çalışılması hem güvenlik açısından riskli, hem de insani değildir. Postacı arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı Birlik Haber Sen olarak şiddetle kınıyoruz. Kamuda çalışan personele şiddetin son bulması için cezai yaptırımlar getirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.