Alanyurt Yeni Mahalle Kazım Karabekir Caddesi ile Uludağ Caddesi arasında bulunan sitelerde oturan vatandaşlar, son zamanlar da yaşanan elektrik kesintilerinden şikayetçi. Arıza ve tasarruf sebepleriyle elektriklerinin kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar, sorunun biran önce çözülmesini istiyorlar.
ELEKTRİK KESİNTİLERİ YÜZÜNDEN MAĞDUR DURUMA DÜŞTÜK
Özellikle son 2-3 gündür kesintilerin sık sık yaşandığını belirten Yeni Mahalle sakinlerinden İbrahim Onuş, “2-3 gündür sürekli elektriklerimiz kesiliyor. Karanlıkta kalıyoruz ve doğalgaz çalışmıyor. Elektrik kesintileri yüzünden mağdur duruma düştük. Yaşanan kesintiler nedeniyle UEDAŞ’ı aradığımızda arız olduğunu söylüyorlar. En son yaşanan elektrik kesintisinde gece saat 23.00’den sabah saat 05.00’e kadar kesildi. Bu kesintiyi de tasarruf amacıyla kesildiğini söylediler. Kış günü elektrikler kesilince kombi çalışmıyor ve hava oldukça soğuk. Sık sık elektrikler kesilince evde ki elektronik eşyalara da zarar veriyor” dedi.
ZARARIMIN TANZİM EDİLMESİ İÇİN MAHKEMEYE GİDECEĞİM
Elektrik kesintileri yüzünden sitelerinde maddi zarar meydana geldiğini ifade eden Şule Sitesi yöneticisi Ferit Turan, “2013 yılında Şule Sitesine taşındım. Taşındığım günden beri elektrik kesintileri yaşanıyor. Elektrik kesintilerinde sitemizde ki asansörlerin kondaktörleri yanıyor. Tanesi 100 lira. Geçtiğimiz günlerde 3 gün üst üste elektrik kesintisi yaşandı. Yeni Mahalle Kazım Karabekir Caddesi ile Uludağ Caddesi arasında sürekli olarak elektrik kesintisi yaşıyoruz. Bu kesintiler yüzünden maddi zarar da yaşıyoruz. Bir daha elektrik kesilirse ve asansörlerde ki kondaktörler zarar görürse, o kondaktörleri toplayıp zararımın tanzim edilmesi için götürüp mahkemeye vereceğim” diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Fikret İnkaya ise, “Elektrik kesintilerinde herhangi bir haber de verilmiyor. Verilse ona göre bir tedbir alırız. Kesildiği saatlerde, geldiği saatlerde belirsiz. Programsız bir kesilme” dedi.
ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ 
Yaşanan kesintiler nedeniyle ısınma sorunu yaşadıklarını belirten mahalle sakinlerinden Özden Yaşar, “Evde doğalgazla ısınıyoruz. Evde çocuklar var. İnsanlar evlerinde uyurken, elektrikler kesiliyor ve soğukla uyanıyorsunuz. Çocukların sağlığı her şeyden önemli. Onları ilaca boğmanın hiçbir anlamı yok. Geçen yıl çok uzun süreli kesintiler yaşadık. Habersiz kesintiler yaşandı. Eğer haberimiz olsa, çocukları ona göre giydiririz veya önlemimizi alırız. Çocukların sağlığı açısından en azından bizlere haber verilmesi gerekiyor. Hatta teknoloji çağından elektriklerin kesilmemesi gerekiyor. Şuan benim çocuğum hasta. Çünkü sabah saat 05.00’de uyandığımda elektrik kesintisinden dolayı evim buz gibiydi. Ertesi gün aynı şeyi tekrar yaşadık. Ne kadar korursak koruyalım, o soğukla karşı karşıya kaldığından bebekler kendilerini koruyamazlar. Bu bölgede 7 yaş altında çok fazla çocuk var. Bunun için çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu.
KESİNTİLERİN SON BULMASINI İSTİYORUZ
Yaşanan elektrik kesintilerinin artık bir son bulmasını isteyen Kazım Kavak ise, “Semtimizde sık sık elektrik kesintisi yaşıyoruz. Bu konuyla biran önce ilgilenilmesini ve kesintilerin son bulmasını istiyoruz” dedi.

Editör: Süper Kanal TV