İshakpaşa Camii, her geçen gün ilgisizlikten ve bakımsızlıktan yıpranmaya devam ediyor. Daha önce İshakpaşa Külliyesi'nin bir odası bazı şahıslarca tuvalete çevrilmiş, cami içerisinde hırsızlığa kalkışılmış ve son olarak da türbenin kapısı bazı şahıslarca kırılmıştı.

Bu badirelerin ardından İshakpaşa Camii, Külliyesi ve Türbesi daha fazla gündeme gelmiş ve her geçen gün yıpranmaya yüz tuttuğu aşikar hale gelmişti. O günden beri İshakpaşa Camii ve çevredeki yapılara olan ilgi artması gerekirken azalmaya ve yıpranmaya devam etti.

Camiye karşı olan ilgisizliğin ardın vatandaşlar da türbe çevresini çöplüğe çevirmesi, 'Artık Yeter' dedirttirdi.

Etrafın çöplüğe dönmesinin ardından açıklamalarda bulunan İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yöneticisi Talet Yıldırım, "Oturak konulduktan sonra insanlar oturup, buraya çöp attığından dolayı, buralara dubalar konulup koruma altına alınmasını istiyoruz. Belediye temizlikçilerinin buralara bakmasını istiyoruz. Burada herhangi bir görevli yok. Burası İnegöl'ün tarihi bir yeri. Türbe var, tarihi cami var ama ilgilenen yok. Sadece bir kaç tane gül dikip gittiklerini görüyoruz. Burada Belediyeye haber verdik. Belediye'de müftülüğe yönlendirdi. Yazışmanın müftülük tarafından yapılması gerektiği belirtildi. Müftülüğe de haber verdik ama herhangi bir şey çıkmadı" dedi.

Editör: Süper Kanal TV