Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Talha Timur Han, açtı ağzını yumdu gözünü.

Sert söylemlerde bulunan Talha Timur Han, “MODEF EXPO ve Furniture İstanbul Mobilya Fuarına katılan İnegöllü firmalarımıza hayırlı bereketli fuarlar diliyorum. Türkiye’mizin ve mobilyayla yatıp mobilyayla kalkan şehrimizin onca dertleri varken özellikle son günlerde yaşanan ham madde artışlarındaki fiyatlar, son 3 yıldır mobilya sektörümüzün izlemiş olduğu yanlış politikalar, fiyat endeksli rekabet ortamı ve benzer dertlerimiz varken, bunları konuşmamız gerekirken ne yazı ki çok sevdiğimiz saydığımız arkadaşlığımızın üst düzeyde olduğu Ticaret ve Sanayi Odası ve MODEF Başkanımız Yavuz Uğurdağ arkadaşımızın talihsiz açıklamalarına şahit olduk ve dinledik. Bu dertleri konuşmak varken, İnegöl mobilya sanayisini nasıl ileriye götürebilme derdimiz varken, o açıklamaya cevap vermek için burada bulunmaktan mutlu olmadığımı, üzün duyduğumu belirtmek istiyorum. Biz göreve geldiğimiz ilk günden bugüne ‘Mobilya İnegöl’de üretilir, mobilya İnegöl’den alınır’ diye sloganımız vardı. Bu nu demeye devam ediyoruz. Her yerde bu sloganı kullandık. Mobilya İnegöl’de üretilir, mobilya Mobiliyum’dan alınır demedik. İnegöl’den ayrışmayalım dedik. Bunun için mücadele gösteriyoruz. İstanbul fuarlarına İnegöl esnafı müthiş derecede para harcıyor. Yazıktır günahtır. İstanbul fuarını bırakalım, Mobiliyum AVM’miz, Ertuğrulgazi Caddemiz, Osmanbey Caddemiz ve Ankara-Bursa yol güzergâhındaki mağazalarımız var. Gelin bir olalım, diri olalım dedik. Mobilya Festival günleri yapılım edik. Birleşelim, güç olalım, arkadaşlarımızı İstanbul fuarlarından kurtaralım dedik. Ama bu yaklaşımımıza kendi üyelerimizin dışında hiçbir kimseden olumlu bir dönüş yada cevap almadık.”

PANOLAR 7 AYDIR BOŞ DURUYORDU

B etabında bulunan reklam panolarının 7 aydır boş durduğunu aktaran Talha Timur Han, “B etabında bulunan reklam panolarımız ne kadar kıymetli ve özelmiş. Bunu bize hissettirdikleri için Yavuz Uğurdağ arkadaşıma teşekkür ediyorum. Biz orayı inşa ederken, Mobiliyum AVM’ye gelir olması için bunu düşünmüştük. Bunu da başardık. Orası 7 aydan beri boştu. MODEF yönetimi, beni yada yönetim kurulundaki arkadaşları arayarak, ‘Biz burayı tutmak istiyoruz. MODEF’in tanıtımında katkıda bulunmak istiyoruz’ dediler de biz hayır mı dedik. Veya biz ücret mi talep ettik. Nisan fuarında gelmediler. Ekim fuarı geldi, hiçbir MODEF yöneticisi yada Ticaret ve Sanayi Odasından bizi arayıp da biz kullanalım dediler de biz hayır mı dedik. Buyursunlar gelsinler burayı kullansınlar hiçbir ücret talep etmeden. 4 tane reklam panomuz yine boş. Bize diyorlar ki ‘İnegöl mobilyası varken, İstanbul fuarının burada tanıtımı neden olsun.’ Bizler İnegöl mobilyası, Mobiliyum, İMOS, MODEF, Ticaret ve Sanayi Odası olarak gidip İstanbul Fuarında CNR’da tanıtabiliyoruz. Stantlar açabiliyoruz. Buna hiç kimsenin ses çıkardığı yok. CNR’da bize yardımcı oluyor. Bize yapılan güzellikler burada onlara yapılmasın. Talihsiz bir açıklama. Korsan fuar diyor. Ticaret ve Sanayi Odası ve MODEF Başkanına yakıştıramadım.”

“Korsan dediği fuar, başında başkan olduğu İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının bağlı bulunduğu, üst çatı olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin onayıyla fuar takvimine alınan bir fuar. Türkiye İhracatçılar Meclisi ile MOSFED’in desteklediği bir fuar. Madem irade koyduk, sesimizi yükseltmek istiyoruz İMOS, MODEF ve İnegöl olarak ne yaptık? 06-11 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Furniture İstanbul Mobilya Fuarına benim firmam katılmıyor. Fuar bizim organize ettiğimiz yâda desteklediğimiz bir fuar değil. Korsan fuar deniliyor 50’ye yakın firma İnegöl firması. Bunların 15-16 tanesi Mobiliyum üyesi, 13-14 tanesi İMOS üyesi. İrade koyduk diyoruz ya bu firmaları ben mi davet ettim? Bu firmalara korsan firmalar mı diyeceğiz? Bu reklamı astığımızda teşekkür ettiler. İnegöl’ün marka değeri olan firmalar katılıyor. Korsan diye tabir ettiğiniz fuara korsan firmalarımız mı katılıyor? Bu irade sadece Mobiliyum AVM’ye olmasın, kendi üyelerine de olsun.”

“SEN NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUN?”

“Yavuz arkadaşımız doğru kelime söylemiş, ‘Herkes işine baksın, biz işimizi yapıyoruz’. diyor. Neyin kafasını yaşıyorsunuz sorusunu Yavuz Uğurdağ bize yöneltme hakkına sahip değil. Yavuz Uğurdağ arkadaşımız hangi sıfatla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak mı MODEF Yönetim Kurulu Başkanı olara mı bizlere hitap etti bilemiyorum. Ben Yavuz Uğurdağ’a, ‘Sen neyin kafasını yaşıyorsun’ diyorum. Biz hangi gün hangi platformda İstanbul fuarını destekledik. Açıklasın, bir tane demecimizi çıkarsın ben bugün bu görevimi bırakırım. Ama kapılar ardında yanındaki Kenan Kender de dâhil olmak üzere İstanbul Fuarlarında mobilya imalatı yapmadığı günlerde bile ismini Kenan Kender yazdırıp kendi fuar yerini başkalarına maddiyat karşılığında peşkeş çeken arkadaşlar bugün bize İstanbul Fuarının tanıtımı için söz söyleme hakkı buluyorlar.”

“Üzülerek söylüyorum. Birleşeceğimiz, bir olacağımız, diri olacağımız yerde ayrışıyoruz. Problem yok. Kurumlara bir zeval gelmesin istiyoruz. Herkes işini yapsın, biz işimizi yapıyoruz. 3 yıl önce bir fuar sözü vermişti. ‘Olmazsa olmazım fuar’ demişti. ‘Fuarı 2019 yılında yeni fuar yerimizde İnegöllü firmalarla buluşturmak istiyoruz’ dediler. Onlar laf üretti, biz iş ürettik. Onlar halen fuar yerine bir kazma yâda çivi çakamadılar. Biz buraya yaklaşık 100 milyon dolarlık bir tesis kazandırdık. Bunları basın önünde konuşmak istemezdim ama bu yolu arkadaşlar tercih etti. Biz de bu yolu tercih etme durumunda bırakıldık” diye konuştu.  

Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlara da değinen Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, “Cumhurbaşkanımızın dediği gibi maalesef ne aileler ne de büyükler sosyal medyayı kullanmayı bilmiyor. İnterneti ve her akıllı telefonu olan arkadaşımız yazı yazıyor. Hâlbuki telefonu direk kullanıp beni arasalar çok daha güzel günleri görürüz. Sosyal medyadan yazılar yazmak çok kolay. 30 yıldır o partiden o partiye, o güçten o güce geçtin. Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde koşturdun. İnegöl mobilyası adına ne yaptın? Bir tane çaktığın çivi vardı da biz göremedik mi? Bir tane yaptığın bir yatırım vardı da biz göremedik mi? Biz taşın altına elimizi soktuk. Hep birlikte güç olursak, daha güzel yerlere getirebileceğimiz kanaatindeyim.” dedi.