İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği festival kapsamında Gürcistan’dan İnegöl’e gelen heyet, ilçede protokol ziyaretleri de gerçekleştirdi. Tiflis Dışişleri Bakanlığı Diaspora Departmanı Başkan Yardımcısı Varlam Badzagua, Acara Özerk Cumhuriyeti Milletvekili Anzor Balkuvadze ve Şuahevi Belediye Başkanı Fridon Futkasadz’ın da aralarında bulunduğu heyet, Kafkas Folklor ve Kültür Derneği yöneticileriyle birlikte Belediye Başkanı Alper Taban’ı da makamında ziyaret etti.

YURTTAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Bugün 15.30’da gerçekleşen ziyarette, Tiflis Dışişleri Bakanlığı Diaspora Departmanı Başkan Yardımcısı Varlam Badzagua bir açıklama yaptı. Badzagua, içten teşekkürlerini iletmek için kalabalık bir heyetle geldiklerini ifade ederek; “Dün muhteşem bir konser oldu. Orada gördüğümüz desteklerinizden dolayı teşekkürlerimizi iletmek için kalabalık bir heyetle gelmek istedik. İnsan bir kültürel yaratıktır ve bu kültürü çevresindeki yaşatmak ister. Biz de dün bu kültürü sizlerle paylaştık ve bu coşkuyu sizlerle birlikte yaşadık. Belki de kaderin talihsizliğiyle buraya düşen yurttaşlarımıza sahip çıktığınız için yeniden teşekkür ediyoruz. Onların da kendi kültürlerini muhafaza edebilmiş olmaları ayrıca bizleri memnun etti. 200 yıl geçmiş olmasına rağmen yine de bu insanlar kültürlerine sahip çıkmışlar. Bu da çok güzel bir şey. Doğal olarak biz de tüm bu yaşananlardan gurur duyuyoruz” dedi.

BU GÜNLERİ GÖRDÜĞÜMÜZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ
Acara Özerk Cumhuriyeti Milletvekili Anzor Balkuvadze ise “Bugün üçüncü görüşmemizi yapıyoruz. Genelde ana tema sevgi ve güzel duygular. Bu günleri gördüğümüz için çok mutluyuz. 10 yıldır yürüttüğüm görev süresince çok güzel insanlarla tanışma fırsatı buldum. Gürcistan’da da insani ilişkiler çok önemli. Fakat burada gördüğümüz apayrı boyutlara ulaşan bir sevgi. O eski akrabaların buluşmaları bizleri çok mutlu etti. Sizi de bir gün Gürcistan’da ağırlamayı temenni ediyoruz” diye konuştu.

GİDİŞ GELİŞLERİ SAĞLAMAK LAZIM
Belediye Başkanı Alper Taban da konuklarına ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Konuklarımıza hoş geldiniz diyor saygıyla selamlıyorum. Ziyaretinizden duyduğum memnuniyeti de ayrıca ifade etmek istiyorum. Aslında köklerimizin bulunmuş olduğu bölgelerle olan ilişkilerimiz geçmişten bu yana güçlü bir şekilde artarak devam ettirilmeye çalışılıyor. Başta şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarımız, beraberinde hükümet temsilcilerimiz anlamında Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız eliyle bu her dönem arttırılmaya çalışıldı. Yıllar sonra akrabaların birbirlerini bulması bizleri de mutlu etti. Tabi bu ilişkilerin daha da güçlendirilmesiyle ilgili neler yapılabilir noktasında da konuştuk. Öncelikle geliş gidişleri sağlamak lazım. Daha iyi birbirimizi tanıyarak bu ilişkileri daha da sağlamlaştıracağımızı ifade etmiştim. Bugün de derneğimizin etkinliği sayesinde bu buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Bu işin fikir sahibi ve uygulayıcısı Kafkas Folklor Derneğidir. Bizim az da olsa desteğimiz oldu. Biz şehrimizdeki tüm kültürel etkinliklere sahip çıkmak zorundayız. Derneğimiz yapmış olduğu organizasyonun büyüklüğünü bizlere ifade ettiği için bizler de bunu önemsiyoruz. İnşallah bu ziyaretleri ve etkinlikleri de vesile kılarak ileriye dönük daha güçlü adımlar atılır.”

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirilerek ziyaret sonlandırıldı.