Geçtiğimiz günlerde Süleyman mahallesi dürüst sokak üzerinde ev sahibi ile Suriyeliler arasında ev boşaltma yüzünden çıkan kavgada 8 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 10 kişi bir birlerinden davacı olmuştu.


Olay sonrası suriyeliler evi boşatmaya karar verdi. İnegöl polisinin yanı sıra çevik kuvvet ekipleri gözetimden evin tahliyesi yapıldı.

OLAYIN ÖZETTİ

İnegöl'de ev sahibi ile kiracılar arasında çıkan kavgada taşlar, sopalar konuştu. Sokağa taşan  şiddetli kavgada, inegöl polisi ile Çevik Kuvvettin müdahalesiyle kısa sürede sonlandırıldı 

Süleymaniye mahallesinde ev sahibi ile kiracı suriyeliler arasdında ev boşatma yüzünden çıktığı iddia edilen tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Apartman içerisinde başlayan kavga sokak ortasında devam etti. Taşların ve sopaların kullandığı kavgaya çok sayıda polis sevk edildi. Gelen ekipler kısa sürede kavga eden tarafları ayırarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan 8 kişi inegöl devlet hastanesinde yapılan sağlık kontrollerin ardından ifadeleri alınmak üzere alanyurt polis karakoluna götürüldü.
Kavga sonrası olayın Toplumsal olaya dönüşmesine engellemek için olay yerine inegöl polisinin yanı sıra çevik kuvvet ekipleride geldi. Gelen ekipler kalabalık olan mahalle sakinleri sakinleştirdikten sonra dağıttı
Emniyet ekipleri her hangi bir olayın yaşanmaması için mahallede sürekli devriye halinde geziyor. Gözaltına alınan her iki tarafta bir birlerinden şikayetci olduğu öğrenildi.
Olayla ilgiki soruşturma ise sürdürüyor.