Genç MÜSİAD tarafından önceki akşam Gazeteci Yazar Süleyman Özışık konuşmacı olarak katıldığı ‘2023 Hedefinde Türkiye´ konulu konferans düzenlendi. Türkiye´de çözüm sürecinin bitmesine neden olan sürecin Suriye´de yaşananlar olduğunu ifade eden Özışık, “Düne kadar Kürtleri adamdan saymayan, kimlik kartı vermeyen Beşar Esad onları bir güç olarak destekliyor ve size bir toprak vereceğim diyor. Suriye´de bir butik devlet kurulacak” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, MÜSİAD Başkanı Halil Malkaç ile Genç MÜSİAD üyeleri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Başkanı Mesut Ergene, “Malum olduğu üzere dünya genelinde yaşanan küresel kriz, özellikle İslam coğrafyasında yaşanan iç savaşlar ve terör olayları, ülkemizi ciddi anlamda etkilemektedir. Günümüzde ihracatta yaşanan düşüklükler 2023 yılı için konulan hedeflere de zararlar vermektedir. Özellikle bir mobilya şehri olan İnegöl´ümüzde 2012 yılına kadar ortalama yüzde 15´ler seviyesinde yaşanan büyüme oranları bugün ciddi anlamda düşmüştür. Bunun en önemli nedeni dünyada dengeleri değiştirmeye aday olan Türkiye´nin göze batmasıdır. Kirli ittifaklar ile beslenen terör grupları bir taraftan Türkiye´nin pozitif görüntüsünü değiştirmek için kullanılmış ve yapılan algı operasyonlarıyla ekonomimiz baltalanmaya çalışılmaktadır. Her şeye rağmen dimdik ayakta duran, gerek genç nüfusu, gerekse de bitmez tükenmez enerjisiyle sürekli yeni pazarlar arayan müteşebbislerimiz Türk ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir. Biz geleceğe olan ümidimiz ve devlete olan güvenimizi hep diri tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Ancak Türkiye´nin İçinde bulunduğu durum ve dünyada yaşanan gelişmeleri birde Ankara´nın ve dünyanın nabzını en iyi tutan bir isimden öğrenelim istedik. O yüzden sizi değerli misafirimiz Gazeteci Yazar Süleyman Özışık´la bir araya getirme kararı aldık. Öncelikle bizlerin nazik davetini kırmayarak İnegöl´ümüze teşrif eden değerli konuğumuza teşekkür ediyor ve daha fazla uzatmayarak sözü alkışlarınızla kendisine takdim ediyorum” dedi.

3. DÜNYA SAVAŞININ KENDİ TOPRAKLARIMIZ ÜZERİNDE YAŞANDIĞINDAN BİHABERİZ

Türkiye´nin şuan çok zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Gazeteci Yazar Süleyman Özışık, “Biz Türkiye´nin belli bir coğrafyasında terörün yaşandığını düşünüyoruz. Oysa ki yaşadığımız sadece terör olayı değil, biz aslında 3. Dünya Savaşının kendi topraklarımız üzerinde yaşandığından bihaberiz. Hemen yanı başımızda şöyle bir bakın 16 ayrı devlet Suriye´de bir toprak sahibi olmak, bir maden sahibi olmak, bir petrol zengini olmak veya haritaları yeniden değiştirme adına bir çaba gösteriyor. Şimdi diyebilirsiniz bu ne biçim dünya savaşı, 1. Ve 2. Dünya Savaşı böyle değildi. Artık Dünya Savaşları yol ve yöntem değiştirdi. Ülkeler uçaklarıyla, bombalarıyla, askerleriyle birbirlerinin sınırlarına müdahale etmiyor. Bu işi artık vekalet savaşlarla yürütülüyor. Vekalet verilenler kimler? IŞİD. IŞİD Suriye´de haritaları değiştirebilir mu? Evet değiştiriyor. Irak´ın ve Suriye´nin belli kentlerini himayesi altına alıyor. Bunun dışında başka bir şey daha yapıyor. Sözde Kürtlerle çatışıyorlar. Kürtler dediğimiz de aslında hata yapıyoruz, Kürtleri temsil ettiğini söyleyen YPG´lilerle çatıştıklarını söylüyorlar. Ama bugüne kadar ben YPG ile IŞİD´in çatıştığını görmedim. Buna Kobani´de dahil olmak üzere. Kobani´den hatırladığımız, IŞİD Kobani´yi basmıştı, vahşet olmuştu, Türkiye kapıları açmamıştı diye dünya da haberler duymuştuk. Hiç dikkat ettiniz mi, Kobani´de hiç ceset fotoğrafları yayınlandı mı? Ben bir gazeteci olarak buna denk gelmedim. Sonra ne oldu? YPG´nin IŞİD´in olduğu bölgelere saldırması için bir gerekçe oluşturuldu. Rusya, Amerika ve diğer ülkeler IŞİD ile bir mücadele halinde. Ama ne hikmetse çok tuhaf bir şekilde genelde Türkmenlerin olduğu bölgelere bombalar düşüyor. IŞİD oraya bir saldırı yapmış gibi bir intiba veriliyor. Sonra YPG kahramanlar gibi geliyor, Türkmenlerin elinden o bölgeler alınıyor ve bir koridor oluşturuluyor. Bu koridor daha düne kadar Suriye lideri tarafından adam yerine konmayan Kürtlere bir alan açılıyor. Düne kadar Kürtleri adamdan saymayan, kimlik kartı vermeyen Beşar Esad onları bir güç olarak destekliyor ve size bir toprak vereceğim diyor. Suriye´de bir butik devlet kurulacak. Bunun yanında da size toprak parçası vereceğim diyor” diye konuştu.

Türkiye´de çözüm sürecinin bitmesine neden olan sürecin Suriye´de yaşananlar olduğunu ifade eden Özışık, “Bu coğrafya da geri de kalan bir bölge var. Türkiye´nin söylediği Fırat´ın Kuzeyi. Buraya müdahale ederseniz, ben müdahale ederim diyor ve gereğini yapıyor. Hiç adım atmadan, oraya girmeden Fırtına Obüsleriyle gerekli müdahaleyi yapıyor. Türkiye ciddi anlamda gücünü gösteriyor. Türkiye´de çözüm sürecinin bitmesine neden olan süreç, Suriye´de yaşananlardır. PKK´nın eskiden beri bir hayali vardır. O hayalde Kürdistan. Abdullah Öcalan yakalandıktan bir süre sonra ‘Ya ben bunun bir ütopyadan ibaret olduğunu anladım, böyle bir hayal gerçekleşemez´ dedi. Ama Suriye´de ki iç savaşanın ilk kıvılcımları Türkiye´ye düştüğü andan itibaren PKK´dan özellikle bu hayalin gerçekleştirilebileceğine yönelik bir hava oluştu. Suriye´de ki kentlerde bir kanton oluşturdu. Eğer Türkiye´de de bir ayaklanma olursa, Diyarbakır, Hakkari, Cizre, Sur´u ele geçirirsek, buraları kantonlar ilan edip, aslında büyük Kürdistan´ı bu topraklar üzerinde kurabiliriz” dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU´NUN BİR LİDER OLDUĞUNA İNANIYORSUN AMA…

Özışık, “Millet olarak ilk duyduğumuza inan bir kesimden oluşuyoruz. Türkiye´de son yıllarda bir algı oluştu. Türkiye IŞİD terör örgütünü kurdu ve destekliyor. Bu algı ilk ortaya çıktığında ben eyvah dedim. Bunu Başbakan´a ilettiğim de kendisi ‘Bu deli saçmasına kim inanır´ dedi. Ve maalesef içimizde ki belli bir kesim buna inanmaya başladı. Halbuki IŞİD´in nasıl bir örgüt olduğunu anlamak Türkiye´nin aslında böyle bir niyetinin olmadığı ortayı çıkıyor. IŞİD dediğimiz barbarlar örgütü Suriye´de ve Irak´ta İngiltere´nin iki katı büyüklükte bir toprağa sahip. Böyle bir yapıyı Türkiye´nin kurduğunu düşünün, Ortadoğu hallaç pamuğuna döner. Ama Türkiye´nin kurduğu düşünülen bu örgütün en fazla nereye saldırması gerekiyor? Mesela Beşar Esad´a saldırması gerekiyor ama saldırmıyor. İsrail´e saldırması gerekiyor ama dokunmuyor. Sadece Kürt dediğimiz YPG´li kesime ve Türkmenlere saldırıyor. Bu da danışıklı dövüş. Bu yapının Türkiye tarafından kurulduğuna inanan kesimi biz ikna edemedik. Böyle bir şey olamaz dedik. CHP´den bazı arkadaşlar diyor ki, ‘Ben Türkiye´nin IŞİD´i kurduğuna inanıyorum.´ Biliyorum seni ikna edemem, sen Kemal Kılıçdaroğlu´nun bir lider olduğuna inanıyorsun. Ben şimdi seni nasıl ikna edeyim. Önce gözle görmen ve neyin ne olduğunu anlaman lazım” şeklinde konuştu.


Editör: Süper Kanal TV