Akşam saatlerinde cerrah mahallesinde meydana gelen olayda boğulmak üzere olan ve Erkan Ateş tarafından sudan çıkartılan Suriyeli Lala abou allaban,  Ateş’in yaptığı suni teneffüs ile hayata döndürüldü. Küçük kızı kurtarmak için suya atlayan Murat Zeybek'in ise suda kalp krizi geçirdiği ortaya çıktı.


KÜÇÜK KIZI KURTARDI VE SUNİ TENEFFÜSLE HAYATA DÖNDÜRDÜ


Olay sırasında oradan arabasıyla geçip tarlaya giden Erkan Ateş ,isimli vatandaşın  Suriyeli olan  7 yaşındaki Suriyeli lala abou allaban, sudan kurtardığı ortaya çıktı. O anları anlatan Ateş şunları söyledi. Aracımla cerrah mahallesinde bulunan tarlama giderken birden bağırma sesleri duydum. Hemen Aracımdan inip bağırma seslerine yöneldiğimde bir anda derenin içinde sırt üstü bir çocuğun gittiği gördüm. Hemen ismini daha sonra hastanede öğrendiğim  Murat Zeybek’le birlikte suya atlayarak küçük kızı kurtarma çalıştık.  Bir süre suda sürüklendikten sonra küçük kız çocuğuna kavuşmayı başardık. Fakat Suyun şiddetiyle her iki şahıs tekrar sürüklenmeye başlandı ve derede bulunan bir setten aşağı düştüler. Ben sudan çıkıp koşarak Suriyeli Lala'yı yaklaşık 300 metre illeri de yakalayıp sudan çıkarmayı başardım. Benimle birlikte suya giren şahsı ise mahalle sakinleri kurtararak sudan çıkardılar.
https://i.hizliresim.com/M0396k.jpg
KÜÇÜK KIZ MORS MOR OLMUŞTU
Erkan küçük konuşmasını şöyle sürdürdü. Sudan çıkardığım küçük kız mors mor olmuştu. Hemen kendisine suni teneffüs yaptım. Bu sırada yakınları da yanıma geldi. Bir anda tepki gösteriler diye durdum ama gelen yakınları bana lütfen devam et diye ricada bulundular. Ben bir iki kez daha suni teneffüs yaptıktan sonra, kız çocuğu tepki verdi ve kalbi tekrar çalıştı. Gelen sağlık ekipleri çocuğu alarak  hastane götürdüler. Bende peşlerinde hastaneye gelip durumlarını öğrendim. Suriyeli küçük kızın yaşadığını öğrenince tüm dünyalar benim oldu diye konuştu.
https://i.hizliresim.com/YD73vA.jpg
SUDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ
Ateş, kendisiyle birlikte 7 yaşındaki Suriyeli lala abou allaban kurtarmak için suya giren Murat Zeybek isimli vatandaşın su içerisinde kalp krizi geçirdiğini belirterek olay yerinde bulunan bazı vatandaşların kalp masajı yaptığını ve daha sonra bir araçla hastaneye götürürken yolda denk gelen ambulansa verildiğini belirttihttps://i.hizliresim.com/P0Zvq7.jpg

Olay sonrası suriyeli çocuk ambulansla bursa şevket yılmaz devlet hastanesine sevk edilirken,küçük kıza yardım ederken kalp krizi geçiren Murat Zeybek ise yapılan tedavinin ardından yoğun bakım ünitesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Her iki şahsın durumlarının şuanda iyi olduğu öğrenildi
https://i.hizliresim.com/Br5o0D.jpg

Editör: Süper Kanal TV