Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan dernek başkanı Turğay yazıcı şunları söyledi. Kuruluş toprağı İnegöl'de vatanını milletini bayrağını seven arkadaşların biraraya geldiği yeniden bir diriliş için kistli imkanlarla  mücadele eden bir topluluk Abdulhamid Han Ked. Sultan Hamidin yanlızlığında bizlerde yanlızlığımızla mücadele etmekteyiz.Ben her bir kardeşim ve ağabeyimle bu görevi başarıyla ifa ettiğim için onur duyuyorum.Ve her birine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Türkün Hakan-ı İslamın Halifesi Sultan Hamid HAN in  bugün 103.ölüm yıldönümü. Çoğu şahsi parasından Cami, Mescid,Mektep, Hastane, Köprü,Çeşme gibi 1552 eser yaptıran.Ülkenin dört tarafına demiryolu döşetip 5.700 km demiryolu, 11.250 km karayolu, 22.000 km telgraf hattı yaptıran Saltanatı boyunca 9.347 ilkokul,650 ortaokul,109 lise açtıran, İstanbul Üniversitesini 1901' de eğitme açtıran. Ülkenin dört tarafında askeri okullar açtırıp kaliteli subay ve komutanların yetişmesini sağlayan. Telefon ve Fotoğrafı icad edildikten kısa süre sonra Osmanlı ülkesine getiren. Emperyalizmi ve dünya siyonizminin karşısında dimdik ayakta duran.Tahttan indirildiğinde" Bu Aziz ve Alim olan Allah'ın takdiridir" diyen Abdülhamid Han'ı rahmetle anıyoruz.

Mekanı cennet olsun... Sultan Hamid-i;

Sadece doğum gününde ölüm yıldönümünde anmakla olmaz.Onun Filistin politikasını konuşalım.onun orta doğu politikasını uzak doğuya nasıl baktığını Afrikayı konuşalım.Onun uyguladığı devlet aklını günümüzde devlet politikası haline getirelim.

Bildiğiniz üzere; İnegöl'de kendisinin adına bir derneğimiz var. Burası kuruluş toprağı.Ertuğrul alayı bu coğrafyadaki insanlardan kurulmuş.Bu aziz millet tarihin  hiç bir döneminde diz çökmemiş. Bizler her daim 2200 yıllık devlet geleneği olan milletin değerlerine sahip çıkıp önce vatan diyeceğiz. iç ve dış mihraklara karşı ülkemize her daim savunacağız.Bu  devlet sahipsiz değil. Millet için can devlet için baş feda.Ahmet yesevi nefesiyle Atam korkut yüreğiyle.

Birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğine inandığımız günlerden birini yaşıyoruz. Kimseyi ayırmadan kamplaşmaya imkan vermeden güzel ülkemizde kuvayı milliye ruhu ile birlikte hareket etmeliyiz. Ben bu dönemde tez zamanda ülkemizden covid belasının gitmesini ve yeniden programlarımız olduğunuz etkinliklerde milletimizle buluşmak dileğiyle diyerek sözlerini bitirmek istiyorum.

Editör: Süper Kanal TV