Abdulhamithan Kültür Derneği 6- 8 Aralık'ta Atina'da düzenlenen Sözde “Pontus Soykırım”  Konferansı tepki gösterdi. Dernek Başkanı Turgay yazıcı bu konferansa katılan bazı  türklerinde davet edildiği belirterek böyle bir şeyin olup olmadığını araştırılsın, varsa  bunları derhal türk vatandaşlığından çıkarılsın dedi

Yunanistan 6-8 tarihleri arasında düzenlenen sözde pontus soykırım konferansına  Abdulhamithan kültür derneğinde sert tepki geldi. Dernek başkanı Turgay yazıcı düzenlendiği basın toplantısında sert açıklamada bulundu. Yazıcı konuşmasında şunları söyledi. Abdulhamithan kültür derneği vatanını, milletini  bayrağını maneviyatını her şeyin üzerinde gören bir neslin yetişmesi adına mücadele etmekte.

Bizim amacımız milli tarih şuuru ile bir gençlik yetiştirmek ve yeniden büyük bir  Türkiye idalinde nokta kadar olsada fayda sağlamak. Bildiniz üzere pontuslar federasyonu Yunanistanda 6-8 tarihlerinde bir sözde soykırım semineri düzenledi. Buraya 3 Türk vatandaşı da konferansa davet edildi. Bu konferansa davet edilen  şahsiyetlerin gidip gitmediğini tespit edilmesini, şayet gittiselerde Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığından çıkarılmasını talep ediyoruz.  Biz bu milli meselerde kendimizi görev tayin ettik. Önce Yunanistan'ın 1821, 1831 tarihleri arasında  morada nasıl 200 bin müslümanı katetmesinin hesabını vermesini.

Daha sonra 1912'de  balkan savaşlarında 5 milyon insanın katedilmesini ve yer değiştirilmesinin hesabının verilmesini. 1963'te  Kıbrıs'taki  yapıkları katliamın hesabını vermesini buradan onlara sesleniyoruz. Ayrıca burada Yunanistan Pontus federasyonuna bir çift sözümüz var. Tarihi çok iyi biliyorlarsa Abdülhamid kültür derneği tarihi bir dernek, siyasi olarak mesele bakmayacaklarına eminlerseler gelsinler tarihi anlamda biz onlarla oturup konuşalım. Sadece onların adıyla 1919'da yapılan soykırımla değil moradan başlayalım biz bu işe. 1974 Kıbrıs barış hareketine kadar yapılan katliamlara bakalım. Biz iki komşu ülkeyiz ama burada Yunanistan devletine 1897, 1922 ve 1974 Kıbrıs barış harekatını iyi anlamalarını ve son olarak 1996'ta kardak olayını iyi özümsemelerini söylüyoruz.