Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İnegöl İlçe Sekreteri Yasemin Soydan İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar'ın görevden alındığı yönünde çıkan haberelere açıklık getirdi. 


Soydan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Kamuoyunun da bildiği gibi CHP İlçe Başkanlığımıza 18.10.2016 tarihinde saat 17:15 sularında bir saldırı gerçekleşmiş ,İnegöl İlçe Başkanımız Halil Büyükışıklar ve yönetim kurulu üyelerimiz gece yarısına kadar karakolda ifade vermiştir. Aynı gece Bursa İl Başkanlığımızda ise İlçe Başkanımız Halil Büyükışıklar’ın görevden alınması ile ilgili oylama yapılmış ve İnegöl Yönetim Kuruluna haber ertesi gün ulaşmıştır.Resmi yazıyı ise 21.10.2016 tarihinde fax ile ulaştırmışlardır.  

Aynı gün olağanüstü olarak toplanan Yönetim kurulu üyelerimizle yaptığımız toplantıda Halil Büyükışık’ların Görevden Alma gerekçeleri başlığı altında sıralanan sebepler tarafımızdan incelenmiş tüzüğümüze aykırılık tesbit edilememiştir.  Tüzüğümüzde belirtilen görev ve sorumlulukları,mali yükümlülükleri, partinin siyasal ilkelerini fazlasıyla yerine getiren, CHP’ye zarar vermeyi bırakın İnegöl’de biz Yönetim Kurulu üyeleri ve İlçe Başkanımız yönetime geldiğimiz günden bugüne CHP İnegöl İlçe Başkanlığı’nın Genel Merkez ve Genel Başkanımızca da takdir edilen faaliyetleri ile partimizin adı çok daha fazla onore edilmiştir. 
İl Başkanlığı İlçe Başkanımızı tüzüğümüze göre sadece görevden alınması önerisi ile MYK’ya 5 gün içinde bildirip MYK 3/2 çoğunluk ile görevden almaya karar verirse görevden alınmış sayılır kararına varılmıştır. CHP Merkez Yönetim Kurulu 26.10.2016 tarihinde toplanmış fakat yoğun ülke gündemi sebebi ile İlçe Başkanımız hakkında gönderilen evrakı 1 hafta sonra yapılacak toplantıya bırakmıştır. MYK karar verene kadar Halil Büyükışıklar halen İlçe Başkanımızdır. Görevinin başındadır
Editör: Süper Kanal TV