Ekim ayı itibariyle başlayan enstrüman kurslarını ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, temel belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerini söyledi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki meclis üyesi ve parti yöneticileri ile birlikte dün akşam Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde devam eden kursları ziyaret etti.

GÖRDÜĞÜMÜZ MANZARA KARŞISINDA KEYİF ALDIK
Enstrüman kursları ziyareti sonrası bir açıklama da yapan Aktaş, “Bu akşam çok değerli meclis üyesi ve yönetici arkadaşlarımızla beraber enstrüman kurslarımızı ziyarete geldik. Kursiyer arkadaşlarımıza selam verdik, beraberinde diğer sanatsal faaliyetlerimizle ilgili yine kursiyer arkadaşlarımızla istişareler yaptık. Açıkçası gördüğümüz manzara karşısında da keyiflendiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞE DE ÖNEM VERİYORUZ
İnegöl Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerini vurgulayan Aktaş, “Bunu da mümkün olduğu kadar çeşitlendirmeye, farklı kesimlere yaymaya, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, öğrencisiyle, çalışanıyla ve hatta emeklisiyle… Tüm kesimleri bu kurslardan istifade ettirmeye ve bunu her yaş grubuna yaymaya çalışıyoruz. Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimiz de açıldığı günden bu yana bu konuda dolu dolu hizmet veriyor. Ayrıca farklı noktalarda bu alanda çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz” diye konuştu.

KÜLTÜR SANAT VE KONGRE VADİSİ SANAT ETKİNLİKLERİNE IŞIK TUTACAK
Konuşmasında kütüphane arkasında bulunan eski dershane binasının İnegöl Belediyesine devri ve buranın kullanımına ilişkin de konuşan Aktaş, “Belediyemiz uhdesine geçen ve yakın bir zaman içerisinde ufak tefek eksiklerini tamamlayarak açılışını yapacağımız yeni Kültür Sanat ve Kongre Vadimiz de inşallah hem oradaki 500 kişilik salonuyla, hem orada yapılacak faaliyetlerle bu konuda ciddi bir ışık tutacak” ifadelerinde bulundu.

872 KURSİYER EĞİTİM ALIYOR
Aktaş, bu akşam da 2016-2017 sezonuna başlayan kursları henüz 3’üncü 4’üncü haftasındaki başlangıç aşamasında ziyaret etme fırsatı bulduklarını yineleyerek şöyle konuştu: “Enstrüman kurslarından Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu, Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu ve Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosu eğitimlerine, Çocuk resim atölyesinden çocuk gitar dersleri ile Tiyatro ve drama derslerine kadar bu sezon 1025 kişi başvuruda bulunarak kayıtlı kursiyerimiz oldu. Bu kayıtlı kültür sanat gönüllülerinden 872 kursiyere mesleğinin erbabı öğretmenler tarafından hizmet verilmeye başlandı. Ayrıca Aynı zamanda İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu bünyesinde çeşitli yaş guruplarından 140 kursiyere halk oyunları dersleri de verilmektedir. Enstrüman kurslarımız her yıl Eylül ayında alınan kayıtlarla yeterli kursiyer sayısına ulaşılmış branşlarda enstrüman dersleri açılmakta ve yıl boyunca kursiyerlere enstrüman eğitimi verilmektedir. Bu dönemde Ekim ayında başlayan ney, bağlama, gitar, piyano, batı ve alaturka keman kurslarımızda profesyonel hocalarımız tarafından eğitim görmeye başlayan kursiyerlerimiz enstrüman kurslarında yoğun bir mesai harcayarak hayatlarına farklı bir yön vermenin mutluluğunu yaşayacaklar. Kurslarımıza katılan tüm kursiyerlerimizi kutluyor, müzikle olan bağlarını bir ömür boyu sürdürmeleri temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Editör: Süper Kanal TV