Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın koordinatör olarak atandığı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden 3 günlük gezi için İnegöl’e gelen 27 kişilik muhtar heyeti, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuğu oldu. 3 günlük İnegöl ve Bursa gezisinin ikinci gününde muhtar heyetini Başkanlık makamında ağırlayan Aktaş, Doğubayazıt’ı önemsediklerini söyledi.

İNEGÖL’Ü DAHA YAKINDAN TANITACAĞIZ
Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘İki şehir tek yürek’ projesi kapsamında Doğubayazıt’tan misafirleri ağırladıklarını kaydederek “Bugün yine Doğubayazıt’tan misafirlerimiz var. Öncelikle çok değerli muhtarlarımıza, kıymetli misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Hepinizin bildiği gibi Doğubayazıt ile İnegöl arasında bir gönül köprüsü kurduk. ‘İki şehir tek yürek’ projesi kapsamında Doğubayazıt’a İnegöl olarak katkı ve destek veriyoruz. Çok değerli ilçe kaymakamımız kendisi aynı zamanda başkan vekili, kayyum Başkanımız Ulaş Akhan’la yaptığımız planlama neticesinde burada öğretmelerimizi, öğrencilerimizi ağırladık. Bunun akabinde iş adamlarını ve esnafları, geçen haftada muhtarlarımızın birinci turu gelmişti. Bugün de 27 tane yeni muhtarımız bizimle. İnşallah onlarla hem heyecanımızı paylaşacağız hem de İnegöl’ü daha yakından tanıtacağız” dedi.

ELBİRLİĞİ İLE BERTARAF EDECEĞİZ
Doğubayazıt’ı sevdiklerini ve Doğubayazıt’a önem verdiklerini dile getiren Aktaş, “Doğubayazıt’ın çok ciddi eksiklikleri var ve bu eksikliklerin giderilmesi için elimizden gelen bütün gayreti arkadaşlarımızla birlikte ortaya koyacağız. Ama bunu yaparken de yalnız başımıza değil tabi özellikle muhtarlarımıza çok büyük işler düşüyor. Bugüne kadar yapılmamış hizmetler var. Yerine getirilmemiş görevler var. Ciddi ihmaller, ciddi sıkıntılar var ama inşallah elbirliği ile bunları bertaraf edeceğiz. Bizde daha önce farklı gidişler yaptık. Çok değerli kaymakamımız sağ olsun ekibiyle beraber bizleri orada ağırladı. İşadamlarımız, STK başkanlarımız, muhtarlarımız gitti. Yine gidecek olan arkadaşlarımız var. Gelen muhtarlarımızı İnegöllü muhtarlarımızla buluşturacağız. İnşallah tecrübe paylaşımları yapılacak, şehrimizi yakinen tanıyacaklar. Bu gidiş gelişler vasıtasıyla dostluğumuz, kardeşliğimiz, muhabbetimiz de artacak. Türkiye’nin her tarafı ayrı bir güzelliğe sahip. Doğubayazıt güzelse İnegöl’de güzel, Hakkâri güzelse Bursa’da güzel. Nihayetinde ülkemizin 782 bin kilometrekaresinin tamamı ayrı ayrı güzel ve değerli ama hepsine hizmet gerekiyor, hepsine yatırım gerekiyor. Bu mana da ben muhtarlarımıza tek hoş geldiniz diyor, kendilerine yardımcı olan ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BİRLİĞİMİZİN PEKİŞMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Doğubayazıt’tan gelen muhtarlar adına da Üçmurat Köyü Muhtarı Mehmet Yavuz bir teşekkür konuşması yaptı. Muhtar Yavuz, “Bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Sayın Belediye Başkanımıza ve Doğubayazıt kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Çok güzel ve verimli bir konuşma dinledik Başkanımızdan. Bu kardeşliğimizin, birlik beraberliğimizin daha da pekiştirilmesi için bizler de elimizden geleni yapacağız. Bu tür toplantıların, ziyaretlerin devamını diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Ziyaret sonunda muhtarlara İnegöl’ü tanıtan çalışmaların yer aldığı hediyeler takdim etti. Belediye ziyaretinin ardından Doğubayazıtlı muhtarlar İnegöl turuna devam etti.