İnegöl Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen yurtdışı iftarları Sudan, Gürcistan ve Kosova’nın ardından Bosna Hersek’te düzenlenen iftar yemeği ile sona erdi. İftar yemeklerine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan yardımcıları, Ak Partili yöneticileri ile belediye meclis üyeleri katılırken, İftar yemeklerinde binlerce kişi aynı sofrada buluştu.
Donji Vakuf’taki Hotel Vrbas’da düzenlenen iftar yemeğine Belediye Başkan vekili Turgay Yel, AK Partili yöneticiler ile bazı belediye meclis üyeleri,  Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susic ve Bosnalı vatandaşlar katıldı.
İftar yemeğinin ardından konuşan Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Susic, "Bugün farklı bir mutluluğum var. Çünkü İnegöl'den kardeşlerim geldi. Bugün buraya gelen gazeteci misafirlerimiz ve meclis üyelerimiz ile Donji Vakuf'ta böyle şeylerin yaşanması çok güzel. Umarım buradan güzel ayrılırlar ve tekrar yine gelirler. Ben İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a çok teşekkür ediyorum ve vekili olan Turgay Yel'e de çok teşekkür ediyorum. Onları aramızda görmek gerçekten büyük memnuniyet duyuyorum. Her yıl geleneksel hale getirdikleri şehrimizdeki iftar için ayrıca teşekkür ederim” dedi.
Belediye Başkan vekili Turgay Yel ise, "İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve İnegöl'de yaşayan Boşnak kardeşlerimin de siz kıymetli kardeşlerime selamlarını getirdim. Biz buraya belediye meclis üyesi, AK Parti yöneticisi arkadaşlarımız ve İnegöl'ümüzün basın mensupları ile birlikte siz kardeşlerimizle birlikte iftar etmek için geldik. Bu iftara katıldığınız için hepinize çok teşekkür ederim. İnegöl'ümüzün 9 kardeş şehri var. Bu 9 kardeş şehirden biri de; Donji Vakuf. Donji Vakuf'un İnegöl'de ayrı bir yeri var. Çünkü sizlerin çok kıymetli bir belediye başkanı var; Hüso Susic. İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş , bu 9 kardeş şehir içerisinde ailesi ile gittiği tek yer Donji Vakuf'tur. 2009 Yılında Donji Vakuf ile resmi olarak kardeş olduk. Kardeş olduktan hemen sonra TİKA vasıtası ile 2010 yılında Donji Vakuf yakınındaki Prusac kasabasında bulunan Osmanlı şehitlik mezarlığının restorasyonunu yaptık. Mart 2013 yılında babaları Bosna savaşında şehit düşmüş Bosnalı 21 öğrenciyi İnegöl’de misafir ettik. Her yıl ramazan ayında Donji Vakuf’ta İftar yemekleri düzenliyoruz. Belediye olarak burada ihtiyaç sahiplerine yönelik erzak dağıtımı yapıyoruz. Her yıl Haziran ayının sonunda düzenlenen Ayvaz Dede’yi anma etkinliklerine katılıyoruz. Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketinin arıdan MOSDER’in başlattığı 100 tır mobilya kampanyası kapsamında İnegöl Belediyesi, MOSDER ve İnegöl işadamları, BİGMEV ortaklığında hazırlanan 5 tır mobilya haziran ayında gönderildi. Tabi bunlar söylemesi belki hoş değil ama biz bir aileyiz. Yakında idrak edeceğimiz Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyor, hayırlı akşamlar diliyorum" dedi.
Editör: Süper Kanal TV