Kış aylarının gelmesiyle birlikte sokakta yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) bir yardım gecesi düzenledi. İnegöl Belediyesi’nin de destek verdiği sıra gecesi organizasyonunda, bağışlarla bilet satışı gerçekleştirildi. Elde edilen gelirin sokak hayvanlarına mama alımında kullanılacağı sıra gecesi, Salı akşamı 20.30’da Gölbaşı düğün salonunda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını İDOHA Başkanı Nilay Parlar yaptı. Parlar, “Son günlerde hayvanlar gündeme gelmeye başladı olumlu ve olumsuz haberlerle. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te üzücü bir olay yaşandı. Sahipli iki pitbull köpeğinin saldırısıyla 4 yaşındaki bir kız çocuğumuz ağır şekilde yaralandı. Bu olayla ilgili çok üzgün olduğumuzu ifade etmeden geçemeyeceğim. Normal şartlarda saldırgan ırklarla ilgili hem yasal düzenlemeler var hem de insani olarak yapmamız gerekenler var. Bu konudaki soruşturmayı gerekli makamlara bırakıyoruz. Bu akşam da şehrimizdeki sokak hayvanları için bu organizasyonda bir aradayız” dedi.

HAYVANSEVERLİK BİLİNCİNİ ARTTIRMALIYIZ

Belediye Başkanı Alper Taban ise “Bu gece özelinde eğleniyoruz, hoşça vakit geçiriyoruz. Emek ve gayretlerinden dolayı İDOHA’ya teşekkür ediyorum. Onların hazırladığı programa bizler de destek vererek bu farkındalığın arttırılmasını istiyoruz. Ben kıymetli çalışma arkadaşlarımıza da ifade ediyorum; hayvanseverlik bilincinin, farkındalığının arttırılması lazım. Aynı şekilde temizlik ve kirletmeme bilincinin arttırılması lazım. Müslümanız diyoruz ama kirletiyoruz farkında değiliz. Yine aynı şekilde trafik bilinci… Trafikteki uyum sürecine insanları adapte edebilmek adına o insanların farkındalığının arttırılması lazım. Dolayısıyla yapmamız gereken çok iş var” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Alper Taban adına TEMA Vakfına bağışlanan fidanların sertifikası Nilay Parlar tarafından takdim edildi. Ardından Erdal Şekür ile sıra gecesi eğlencesi gece boyu devam etti. Programa katılan vatandaşlar, gece boyu eğlendi.

Editör: Süper Kanal TV