Hamzabey mahallesinde ikamet eden Emekli öğretmen 2005 yılında kullandığı sobayı kombiye çevirerek sobada ısınan sıcak suyu döşediği tesisatla  tüm evini ısıtıyor. Yıllardır aynı sistemi kullan emekli öğretmen ve ailesi hallerinde memnun. Normalde bir sobayla bir odayı ısıtılırken onalar ise tüm evi ısıtıyor. 28 yıl görev yaptıktan sonra 2004 yılında emekli olduğunu söyleyen sınıf öğretmeni Mehmet Atlı şunlar söyledi.

Aklımda bir tasarı vardı bir sobayla tüm evinin ısınması. 2005 yılında bir kovalı sobaya tadilat yaparak kovalı sobayı kombi haline çevirdim. 2 yıl onu kullandık sonra eşim biraz daha fonksiyonlu olsun diye biz bunda yemek, börek gibi birşeylerde yapalım dedi. Bende bu kümbetli sobayı aldım bunun içerisinde gizli bir 20 litrelik su alabilecek bir depo yaptım. Gördüğünüz gibi sobanın orjinalini hiç bozmadan 2007 yılından bu yana sobayı hiç kaldırmadan bu sistem çalışıyor.

Yakıtta gelince aslında bir ton kömür ve bir ton odunla krallar gibi bir daireyi ısıtarak kışı çıkarabilir. Yani bir daire diyence 80 ile 120 metre karelik bir daire kast ediyorum. Gelen görenler olduğu çevremde tanıklardan köyden bir arkadaşımıza da yaptık. Bunu Türkiye'nin bir çok yerinde görenlerde olmuş onlarda beni arayıp gelip kendilerinede yapmamızı istediler. Tüm masraflarımı karşılacaklarını söyleyerek ben kendilerine olayı sistemi anlattım.

Bunun çok basit bir sistem olduğunu bir çeşmecinin yapabileceğini söyledim kendilerine. Sobanın bir diğer özelliği ise kesinlik kenarlarını ısıtmaz içinde ateş olmasına rağmen buda evde bulunan küçük çocukları için tehlikede oluşturmuyor. Gelen misafirlerde tüm odaların sıcak olduğunu görünce şaşırıyorlar. Bizler içinde misafirlerimiz içinde güzel oldu diye konuştu.