Bazen insanlardan çok dost, bazen bir dostun yerini alır, bazen ise sizi anlamasa bile dert ortağınız… Türkiye genelinde belki örneğine az rastlanacak bir durum İnegöl´de yaşanıyor. Kurban bayramında kesmek için aldığı küçükbaş hayvan, kasabın kadim dostu oldu. 10 küçükbaşın 9´unu kesen İnegöl köftecisi ve kasabı Faruk Varol, adını “Cabbar” koyduğu küçükbaş hayvanı sevimliliği, oyun severliği, bir türlü kurban edemeyince kendine dost edindi. Kendini hem sahibine hem de çevreye sevdiren Cabbar, oyun arkadaşı müşterilerin ise ilgi odağı oldu.

İNEGÖLSPOR FORMASIYLA

Fanatik İnegölspor taraftarı olan Faruk Varol, İnegölspor formasını giydirdiği Cabbar adını verdiği Küçükbaş hayvanla, futbol olması görenlerin dikkatini çekiyor.

ONSUZ YAPAMIYOR

Kapalı bir ortamda beslendiğinde sahibine ulaşmak için Küçükbaş hayvanın bağırarak çağrı yaptığını ifade eden Varol, “Bensiz yaşam yerinde durmuyor. Benim yanımda olmak istiyor. Özgür olmak istiyor. İşyerindeki müşterilerimiz de bu duruma alıştı. Her zaman benim yanımda. Onsuz bir yere gidemiyorum” dedi.

KURBANDA KESMEYE KIYAMADI

Cabbar´la olan hikayesini anlatan Faruk Varol, “5 aylık iken küçükbaş sürüsü ile birlikte aldım. 10 civarında küçükbaş hayvanım vardı. 9 tanesini kestim ve müşterilere sundum. Kurban bayramında kesmek için saklamıştım. Kurban bayramından kısa süre önce Cabbar ismini verdiğim küçükbaş hayvanın farklı bir şey olduğunu fark ettim. Sempatik, sevecen, biraz daha oyunu seven bir hayvan olduğunu fark ettim. Kurban bayramı geldiğinde kesmeye kıyamadım.” Dedi.

AİLEDEN BİRİ OLDU

Cabbar´ın davranışları ve sevecenliği ile aileden biri gibi olduğunu ifade eden Varol, “Beslemeye daha da büyütmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

TOPLA OYNUYOR

Cabbar´ı bir yere kapayamadıkları için salık bıraktıklarını aktaran Varol, “Bir gün işletmemize gelen müşterilerin topla oynadığı sırada, Cabbar topa koşarak kafasıyla vurmaya başladı. Topa oldukça ilgisi olduğunu gördüm. Müşterilerde oradan uzaklaştıktan sonra Cabbar ile birlikte birkaç deneme yaptım. Baktım attığım topa vurmaya, sürüklemeye başladı. Topun peşine koşuyor, alıp topu bana getirebiliyor. Resmen ailemizin ve işletmemizin maskotu oldu.” şeklinde konuştu.

İLK DEFA ELİM KESMEYE GİTMEDİ

20 yıldan bu yana kasaplık yaptığını aktaran Varol, “20 yıl boyunca bir çok hayvanı kestim. Ama hayatımda ilk kez Cabbar´ı kesmeye kıyamadım. Hayvanların sevgiden ve ilgiden anladığını gördüm. Cabbar´ı asla kesmeyeceğim, onunla eğlenip spor yapmaya devam edeceği” dedi.

Editör: Süper Kanal TV